A Moszad egyik volt vezetője: Ez a hírszerzés kudarca, Izrael biztonsági taktikája teljesen összeomlott

2023. október 09. 10:54

A hírszerzés az állította, bár a Hamász rendszeresen gyakorlatozott, a terrorszervezetnek nem áll szándékában megtámadni Izraelt.

2023. október 09. 10:54
null

A Moszad volt főnöke, az izraeli ellenzéki Munkapárt politikusa szerint minden rosszul alakult, senkinek sem volt fogalma semmiről szombaton, amikor a Hamász a Gázai övezetből megtámadta Izraelt – számol be a BBC. Danny Jatom a Today műsorában elmondta, Izrael második védelmi vonala nem volt elégséges a támadások megállítására, ami arra emlékeztet, amikor 50 évvel és egy nappal ezelőtt egy arab államokból álló koalíció megszállta az országot.

Túl gyengék voltak az izraeli védelmi erők – állítja. Szerinte ez főként a hírszerzés kudarcának köszönhető, amely az állította, hogy bár a Hamász rendszeresen gyakorlatozott, a terrorszervezetnek nem áll szándékában megtámadni Izraelt.

Nyitókép: Megrongálódott épületek egy palesztin rakétatámadást követően Tel-Avivban 2023. október 8-án. MTI/EPA/Abir Szultan

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Verdbenekhy
2023. október 09. 14:33
Ez a következménye annak, amikor Izrael élén egy Orbán típusú politikus áll! Netanjahu keze alatt - minden hanyatlik! Nálunk - többek között - az egészségügy és az iskolarendszer rohadt le, Izraelben még a biztonsági erők is! Szerencsére nálunk (még) béke van. Ha nem így lenne: már nem lennénk...
kuzmics
2023. október 09. 12:32
Számomra is szinte hihetetlen.
Daemon6666
2023. október 09. 12:11
Az, hogy a MOSZAD nagyot hibázott, az nem kérdés, hanem tény. Az viszont szerintem érdekesebb, hogy Izrael nagy szövetségesei, az USA, a Britek és esetleg a Franciák miért nem szóltak?
Tommaso
2023. október 09. 11:52
Én ismerni vélem az arab iszlamista terroristák céljait, bár szvsz rosszul kalkulálnak. A céljuk, hogy - akár saját haláluk árán is -, minél több izraelit megöljenek. Merthogy az arabok a világban ötvenszer annyian vannak és még szaporábbak is. Így növexik a két nép létszáma közti különbség. Ott tévednek, hogy ha 8 millió zsidóból megölnek ezret, az (ugyan fájdalmas, de) számtanilag nem jelentős. Viszont a HaMASZ terroristák (valszeg) nemcsak az életüket vesztik el, hanem a gázai hatalmukat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!