A magukat nyugatos europééernek mondók másodrangú polgárként tartják a felvidéki magyarságot

2023. október 02. 06:21

Lehet Ficozni, de a szlovák liberálisok ugyanazt az asszimilációs politikát folytatják, mint a Smer.

2023. október 02. 06:21
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„A magyar párt sajnos nem jutott be a pozsonyi törvényhozásba. Ez várható volt, végig 5% alatt mérték a Szövetséget. Az eredmény már csak azért sem csoda, mert a magyarok aránya jelentősen csökkent, és a választási rendszer is úgy van kitalálva, hogy nehéz legyen bejutniuk – nincsenek egyéni körzetek.
A valóság az, hogy a «gyönyörű liberális Szlovákia» másodrangú polgárként tartja a felvidéki magyarságot, és rohamütemben számolja fel – főleg azt a dacot, ami a megmaradás záloga, és ami Erdélyben és Kárpátalján megvan.

A közigazgatási egységek, az egyházi kerületek, a befektetések, támogatások – minden úgy van kitalálva, hogy ne érje meg magyarnak lenni. Ez az asszimiláció felé terelés szelídebb módja azért, mint amit jópár más szomszédunk csinált/csinál, de az. Nincsen magyar többségű megye, ha nem vigyáz a nyelvhasználattal az ember könnyen büntetésbe futhat bele, a Benes dekrétumok élnek, és ma is lop a szlovák állam a magyaroktól ezen az úton.

Ez van – és ebben a kérdésben a magukat nyugatos europééernek mondók a legjobb felszámolók, lehet Ficozni, a szavakon túl a szlovák liberálisok is pont azt az asszimilációs politikát folytatják, mint a Smer. Fico Smer-je egyébként az Európai Szocialisták Pártjában ül, mindeki kitalálhatja, melyik két magyar párt szövetségeseként. Ezt csak azért mondom, hogy ne kezdjünk magyar belpolitikai csörtékbe – a dolgok nem egyszerűek, és ez a poszt a szlovák elnyomásról, és annak eredményeiről szólt.”

Nyitókép: MTI/TASR/Pavel Neubauer

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 02. 21:11
Van némi összefüggés a magyar belpolitika és a magyar külpolitika között.
powerage
2023. október 02. 11:02
"A valóság az, hogy a «gyönyörű liberális Szlovákia» másodrangú polgárként tartja a felvidéki magyarságot, és rohamütemben számolja fel – főleg azt a dacot, ami a megmaradás záloga, és ami Erdélyben és Kárpátalján megvan." Mondjuk Kárpátaljától eltérően legalább frontra nem küldik őket.
Halder_1899
2023. október 02. 08:23
Jó írás szokás szerint tőle. "rohamütemben számolja fel – főleg azt a dacot, ami a megmaradás záloga, és ami Erdélyben és Kárpátalján megvan" Magam is erről írtam a múlt héten, hogy Erdélyben meg van, ami Felvidéken nincs. Aki járja a két tájat, azonnal szembeötlik ez. Én ezt történelmi okra vittem vissza. Erdélyi fejedelemség, mint önálló tényező + székely öntudat.
Kormánypárti2
2023. október 02. 07:50
A "szakértő" most döbbent csak rá, hogy a libsik a legnagyobb nácik? Hol élt eddig?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!