A Brüsszelben letartóztatott bűnözők több mint fele illegális bevándorló

2023. október 23. 18:35

Legtöbbjüket pár órával később kénytelen elengedni a rendőrség.

2023. október 23. 18:35

A belga fővárosban, Brüsszelben szeptemberben letartóztatottak több mint fele illegálisan tartózkodott az országban – derült ki a város rendőrfőnökének nyilatkozatából.

Michel Goovaerts rendőrfőnök a De Tijd című napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy a múlt hónapban az összes letartóztatás többségét illegális migránsok tették ki, és elismerte, hogy az őrizetbe vetteket gyakran következmények nélkül szabadon engedik, mivel

a kitoloncolási kísérletek hiábavalóak.

„Összesen 585 letartóztatást hajtottunk végre, ebből 298 személy illegális bevándorló volt” – mondta. A letartóztatottak egyharmadát pusztán a bevándorlási státuszuk miatt vették őrizetbe,

kétharmaduk azonban bűncselekményeket követett el, például rablást és lopást

– magyarázta Goovaerts.

A főváros hírhedtté vált a lopások és zsebtolvajlások nagy számáról, az ilyen jellegű bűncselekmények nagy része a növekvő illegális bevándorló népességnek tulajdonítható – írta a Remix News.

A legtöbb letartóztatás azonban nem vezet eredményre. Goovaerts kifejtette, hogy a rendőrség a protokoll szerint kapcsolatba lép az ügyészséggel és a Bevándorlási Hivatallal, ha illegális bevándorlót tartóztatnak fel, de mivel nincsenek hatékony eljárások a migránsok kitoloncolására,

sokakat gyakran egyszerűen elengednek. 

„Néha előfordul, hogy reggel elkapunk valakit, és délután újra el kell engednünk” – ismerte el a rendőrfőnök. „Elképzelheti, milyen frusztrált volt a testületünk” – mondta az újságnak.

Ahogy arról portálunk is beszámolt Abdesalem Lassoued-et, a radikalizálódott iszlamista szökött elítéltet, aki a múlt héten terrortámadást követett el a belga fővárosban szintén ki kellett volna már korábban utasítani az országból. Erre azonban a hatóságok inkompetenciája miatt nem került sor. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: HATIM KAGHAT / BELGA MAG / Belga via AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. október 25. 07:34
Felteszem a jogvédelem csúcsra jár és elég egy apró eljárásjogi hiba a és a jogvédő már perel és intézi az Euró ezreket a semmire (a saját zsebébek). Amúgy valóban ott a tenger. Motorcsónakba velük és gyerünk úszni. Első alkalommal kapjon mindenki 1 km-et. Második alkalommal 5-öt, harmadszorra 15-öt. Végül csak a vízihullákra és a nyíltvízi úszókra oszlik a mezőny.
Ergit
2023. október 23. 20:59
Kínaiaknak olyan arcfelismerő rendszerük van, bárkit megtalálnak, ha kimegy az utcára. Brüsszel gazdag város! És ilyenre nincs pénzük???
Ergit
2023. október 23. 20:56
Nem attól főnök valaki, hogy rendet tartson??? Ha nem engedik, akkor használja fel a nyilvánosságot, tudjanak arról a polgárok, hogy elfogtak x számú bűnözőt, akik illegálisan vannak Brüsszelben, de nem tarthatják bent őket, mert se az ügyészség, sem a kormány nincs a helyzet magaslatán! Nyomás alatt kell tartani az illetékeseket, hogy végre történjen valami!
nitsahon
2023. október 23. 20:31
MEGLEPŐ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!