A britek megkezdték az ukrán pilóták kiképzését

2023. október 25. 19:50

„Igen, megkezdtük az első ukrán pilóták kiképzését az Egyesült Királyságban” – mondta a brit miniszterelnök helyettes szóvivője.

2023. október 25. 19:50

Az Egyesült Királyság szeptemberben kezdte meg az ukrán katonai pilóták első csoportjának kiképzését. Ezt a brit miniszterelnök helyettes szóvivője mondta egy tájékoztatón a TASZSZ kérdésére válaszolva.

Igen, megkezdtük az első ukrán pilóták kiképzését az Egyesült Királyságban. Azt hiszem, ez (a képzés) a múlt hónapban kezdődött” 

– mondta.

Júliusban James Hippey brit védelmi miniszterhelyettes azt mondta, hogy az Egyesült Királyság augusztusban megkezdi legfeljebb 20 ukrán pilóta alapkiképzését. A brit miniszterelnök szóvivője szerint „nagyjából erről a számról beszélünk”.

Május 15-én a Downing Street bejelentette, hogy az Egyesült Királyság a februárban kötött kétoldalú megállapodások alapján nyártól megkezdi az ukrán katonai pilóták képzését. Május 17-én Ben Wallace akkori védelmi miniszter kijelentette, hogy a királyság kész részt venni egy nemzetközi koalíció létrehozásában, amely vadászgépeket szállítana Ukrajnának. A miniszter azonban kizárta annak lehetőségét, hogy brit Eurofighter Typhoon vadászgépeket adjanak át Kijevnek.

Nyitókép: Paul ELLIS / POOL / AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2023. október 29. 20:22
20 főt? Az igen. Tiszta Topgun alakulat lesz majd, legyőzik az oroszt pár nap alatt azzal a 20 Topgun pilótával meg F-16-ossal. A földön meg a 30 darab Abrams nyomul majd előre, meg a 12 Challenger. Szerintem az orosz össze fosta magát. Pláne, hogy hamarosan gombokat meg tűket, cérnát se vehetnek az EU-tól a következő szankciós csomag miatt.
Gullwing
2023. október 26. 13:56
Indiai angol ukrán zsidót támogat.....😂😂😂😂
gyzoltan-2
2023. október 26. 06:33
"A britek megkezdték az ukrán pilóták kiképzését" A britek a zsidókhoz hasonlóan hazudósak! Európa szemete, egyben hóhéra..! Vélhetően, már vagy három hete, hónapja, befejezhették a kiképzést... -ezt Zeleszkij újabb fenyegetődzése is alátámasztani látszik...
alenka
2023. október 26. 00:30
Talán 20 darab indult volna a kiképzésen, az idő gyorsan telik és az ukránok a fronton sorra halnak: így maradt pár aggastyán, gyerek, 1-2 vak, sánta, pszichopata meg szifiliszes, kit kiképeznek... a semmire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!