Zelenszkij: Ha nem vagy Ukrajnával, akkor Oroszországgal vagy

2023. szeptember 11. 13:37

Az ukrán elnök attól tart, hogy néhány nyugati támogatójuk elveszíti a hitét Ukrajnában.

2023. szeptember 11. 13:37
ZELENSZKIJ, Volodimir

Volodimir Zelenszkij nem akar hosszú háborúra gondolni, nemhogy ennek lehetőségéről beszélni az ukránoknak, akik közül sokan még mindig a gyors győzelemről álmodoznak. De éppen erre készül. „Készen kell állnom, a csapatomnak készen kell állnia a hosszú háborúra, és érzelmileg készen állok” – mondja az ukrán elnök a The Economistnak adott interjújában.

Zelenszkij kifejti, hogy Oroszország törékeny: „Putyin nem érti, hogy a hosszú háborúban veszíteni fog. Mert nem számít, hogy az oroszok 60 vagy 70%-a támogatja őt. Nem, a gazdasága veszíteni fog”.

Az ukrán elnök nagyon is tisztában van azzal, hogy országát milyen veszélyek fenyegetik, ha a Nyugat elkezdi megvonni gazdasági támogatását. Ez nemcsak Ukrajna gazdaságának, hanem háborús erőfeszítéseinek is ártana. 

Ha nem vagy Ukrajnával, akkor Oroszországgal vagy, és ha nem vagy Oroszországgal, akkor Ukrajnával vagy.

És ha a partnerek nem segítenek nekünk, az azt jelenti, hogy segítenek Oroszországnak győzni. Ennyi az egész.” Mivel több nyugati szövetségese (köztük Amerika) jövőre választásokat tart, Zelenszkij elmondta, hogy tudja, hogy a támogatás fenntartása nehéz lesz, különösen, ha nem történik jelentős előrelépés a fronton.

Ha Putyin azt reméli, hogy Donald Trump győzelme a 2024-es amerikai elnökválasztáson győzelmet hoz számára, akkor téved, fejtegette Zelenszkij. Trump „soha” nem támogatná Vlagyimir Putyint. „Az erős amerikaiak nem ezt teszik”. Arra számít, hogy Joe Biden újraválasztása esetén is marad a támogatási pályán.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Diagnostika
2023. szeptember 13. 08:53
Biden csak egy agyhalott bábu, oda teszik ahova csak akarják... Nem értem, milyen jogon avatkozott bele Amerika az Ukrajna támogatásában, és milyen jogon támogatta Von der Lein Ukrajnát, holott ez egyáltalán nem az ő rezortjába tartozott volna. Ezekkel a több százezer billiárdos támogatások nélkül a korrupciós szarházi Ukrajna már a kezdetekben elvesztette volna a háborút. Így könnyű háborúzni a szarházinak, ha az egész világ, a kis debil Biden és a kis drága ursula támagotásokat adtak. Putyinnak meg volt a nyomós oka, hogy elindította a háborút Ukrajna ellen, és nem a semmiért tette ezt meg. Sajnos, ezt a Nyugat provokálta ki, de az olcsó gáz, meg a kőolaj, meg a többi bezzeg jó lett volna nekik... Ezek a hülyék meg csak küldik, meg küldik a sok cuccokat. És hogy miért, mert ezek is csak egy agyhalott bábuk... Semmi keresnivalójuk nincs a politikában. Ők háborús bűnösök. Csak fel kell őket akasztani, mert az emberekkel ezek a mocskok nem törődnek.
Palatin
2023. szeptember 12. 13:46
Zselenszkij, de egész Ukrajna is addig és annyit ér a Nyugatnak, ameddig és amennyi bajt tudnak ök okozni az oroszoknak. Az USA azért nem akar békét, mert akkor Ukrajna már nem szolgál amaerikai célokat, nekik csak egy olyan. Ukrajna ér valamit, amelyik az oroszok ellen háborút visel, amerikai célok érdekében. Az ukránok Európa számára a "rosszabbik" oroszok. Erre a tanulságra való rádöbbenés Nyugaton még várat magára. Az unió nagyon jól meglenne Ukrajna nélkül. Az USA-val szövetkezve az ukránok alá akarták ásni Oroszország biztonságát. De ök készek nemcsak testvérnépüket az oroszokat elárulni, hanem bárkit, még azokat is akik önzetlenül támogatták öket. Azok közé tartoznak, akikben nem lehet, nem szabad megbízni. A Nyugat nagyon jól tudja, Hogy Ukrajna nem az ö "kutyájuk kölyke", de hasznos idiótaként kihasználják. Európának alaposan meg fog gyülni a baja az ukránokkal, akár gyöznek akár veszítenek.
Megtalálta
2023. szeptember 12. 02:30
Inkább az oroszokkal, mint veletek.
Martell 2
2023. szeptember 12. 00:21
Ti fogtok veszíteni, elfogynak a férfiak vagy még előtte agyonverik a bandádat az értelmesebb ukránok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!