Videón az új ukrán csodafegyver, amely állítólag egy nap alatt öt vadászgépet tett harcképtelenné

2023. szeptember 01. 06:24

Az eszköz működési mechanizmusa leginkább a kazettás bombáéra hasonlít.

2023. szeptember 01. 06:24

Az ukrán hírszerzés egy videóban mutatta be legújabb, saját fejlesztésű drónjaik teszteléséről. A felvételen kartonból megépített drónok láthatók, amelyek a célpont fölött felrobbannak, és apró repeszekkel hatástalanítják azt. Megjegyzik, ezek a fegyverek azért is igen hatékonyak, mert az ellenséges radarok nem veszik észre őket, de képesek akár egy harci repülőgépet is hatástalanítani.

Állítólag ezekkel a fegyverekkel mértek csapást augusztus 27-én a kurszki orosz katonai repülőtérre. Hogy a fegyverek valóban annyira hatékonyak-e, mint az ukrán hírszerzés állítja, az kérdéses. Különösen azért, mert a támadás után a reptér felett készített műholdfelvételek nem mutatnak komoly károkat.

Mutatjuk az említett felvételt:

Nyitókép: Twitter/képernyőkép

 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lbs0420
2023. szeptember 01. 23:11
Ez a történet igencsak hasonlít arra a mesére,hogy a nagymami egy panelházból a stelázsiról lekapott dunsztos üveggel megdobott egy drónt, amely le is zuhant...
Dixtroy
2023. szeptember 01. 13:43
Kartonpapírok ellen nagyon hatásosak a kartondrónok.
letsgobrandon-2
2023. szeptember 01. 13:41
az ukránok feltalálták a srapnelt... hurrá
Akitlosz
2023. szeptember 01. 13:37
Micsoda terrorfegyver! Képes lenne kilyukasztani egy egész egészségügyi sátrat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!