Videón, ahogy az ukránok megsemmisítik a ritka orosz fegyvert

2023. szeptember 08. 15:01

A BUK-M3 Moszkva legmodernebb rövid hatótávolságú légvédelmi rendszere. Semmi nem maradt belőle.

2023. szeptember 08. 15:01
Buk-M3 air defence missile systems move through Red Square during the Victory Day military parade in Moscow on May 9, 2021. Russia celebrates the 76th anniversary of the victory over Nazi Germany during World War II.

Egy új videó jelent meg az X-en, amelyen az látszik, hogy az ukrán tüzérség valahol Zaporizzsja megyében megsemmisíti a csúcskategóriásnak számító orosz BUK-M3 légvédelmi rendszer két ritka és értékes részét – szúrta ki a Portfolio.

A videó első részében az látszik, amint

az ukrán tüzérség kilő egy 9A317M TELAR légvédelmi rakétaindító és radarrendszert.

Ezt követően azt is láthatjuk, amint a TELAR „kistestvére”, egy 9A316/9A39M1 TEL is a tüzérség áldozatául esik.

A felvétel legvégén pedig egy harmadik jármű is találatot kap. Igaz ugyan, hogy a felvétel alapján nem lehet pontosan beazonosítani azt, hogy milyen eszközt ütöttek ki az ukrán tüzérek,

valószínű az, hogy a BUK-M3 valamely másik komponensét,

egy parancsnoki járművet, esetleg egy célmegjelölő rendszert kaptak el.

A lap ismertette, hogy a BUK-M3 Moszkva legmodernebb rövid hatótávolságú légvédelmi rendszere, mely négy fő komponensből áll: egy parancsnoki járműből, egy célmegjelölő rendszerből (TAR), a radarral egybeépített rakétaindító rendszerekből (TELAR), illetve a kizárólag rakétákat indító egységből (TEL). Egy üteg általában két TELAR-ból, egy TEL-ből, egy TAR-ból, és egy parancsnoki járműből áll.

A felvételt itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DIMITAR DILKOFF / AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. szeptember 09. 13:41
Elfogták a mosógépcsipszes gyalogsági ásót. Rettegjetek oroszok!
Kybon
2023. szeptember 09. 00:59
A műholdas internet nagyrésze és a szíájéj műholdas felderítése több, mint egy éve az ukinácikat támogatja! Nagyon szemét dolog ez. Aztán ha a végén lesz még emberiség, akkor lehet a véleményen finomítani.
Mich99
2023. szeptember 08. 21:55
Persze, minden nap, már 8 óra előtt...
gyzoltan-2
2023. szeptember 08. 20:00
"...egy parancsnoki járművet, esetleg egy célmegjelölő rendszert kaptak el."!!! -mármint az ukránok..! Jó lesz, ha pontosítunk! A teljes NATO az USA-val, a teljes titkosszolgálat, kiegészítve a világ legjobb maffiózó ügynökeivel, a zsidókkal, dolgozik az ukránok keze alá, de már ez is kérdéses... Kérdéses, mert jó eséllyel kivezényelt zsoldos "önkéntesek" müködtetik a csapásmérő bonyolult eszközöket... Gátlástalanul folyik a durva provokáció, a háború további eszkalációját célozva meg... Ugyan az újabb zsidó világháború dühödten folyik, de nem kell jóstehetség hozzá, hogy lássuk, hamarosan elfogy az oroszok türelme, és úgy értékelik, hogy határt szabnak a NATO arcátlanságának, és.., és teljes erőből beindulhat a földi pokol... -és lehet, hogy nem lesz, megszűnik a zsidó média, nem lesz újság, telefon, rádió, Tv, internet, nem lesz semmi, hogy meggyőzzenek, hogy most nem a németek, most az oroszok a bűnözők..! Van rá valós esélyünk! Egyre inkább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!