„Van egy érzelmi összeomlás a Nyugat és Magyarország között” – Világrend

2023. szeptember 13. 17:02

Koherens álláspont-e, és fedi-e a magyar stratégiai érdeket a magyar békepártiság? Elszigetelődött-e az EU-ban a magyar álláspont, vagy éppen bővül Magyarország diplomáciai mozgástere a különutasságunkkal? Az NKE Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének docensét kérdeztük podcast-műsorunkban.

2023. szeptember 13. 17:02
null
Maráczi Tamás
Maráczi Tamás

Ha most lenne egy csoda, és béke lenne, Ukrajnában pedig megmerevednének a jelenlegi határok, az megfelelne-e a magyar érdeknek? Nekünk bármilyen béke jó? Az is, ha Ukrajna újra Oroszország halálos ölelésében találja magát évtizedekig?” – teszi fel a kérdést a Világrend adásában Hettyey András, aki szerint a magyar háborús álláspont, a békepártiság nehezen értelmezhető a magyar stratégiai érdek szempontjából. A külpolitikai szakértő szerint a magyar érdek az lenne, ha egy másik állam, Ukrajna területi integritását megsértő orosz hadsereg minél távolabb kerülne a magyar határtól – szerinte a magyar kormánynak ezért kellene Ukrajnát támogatnia.

 

Az elmúlt évek magyar külpolitikájáról szóló beszélgetés témái a háborús különutasság mellett a következők:

– Vajon a világrend-átrendeződésben Magyarország stratégiai pozíciói erősödőben vannak, vagy a magyar diplomácia elszigetelődött?

– Ki mennyiben felelős a magyar-uniós, illetve a magyar-amerikai viszony elmérgesedésében? 

– Megtérült-e a magyar diplomácia külgazdasági súlypontváltása? 

– Hogyan függ össze az energetikai diverzifikáció és a diplomácia külgazdasági vezéreltsége?

– A jövő évi EP-választáson erősödhetnek-e a szuverenista erők, és ezzel felerősödhet-e Magyarország hangja az EU-ban?

– Eljuthat-e Magyarország oda, hogy távozzon az EU-ból?

 

A műsor vendége: Hettyey András, az NKE Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének docense.

--

A beszélgetést itt nézheti meg:

--

Az adást az alábbi linken hallgathatja meg:

--


 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2023. szeptember 14. 05:40
How about your wife making more money than interior designers In new York, London and Paris without a portfolio, company phone number and no website but can make 1 billion Forint. How about you and relationship with Danubia Pharma middle company that charged Hungary 200% more for the Chinese vaccine than it cost and never even used? Answer these questions before you start pointing the finger. Go to your worthless destination, get some nice jogging pictures for your album.
figyelő4322
2023. szeptember 13. 20:54
Ez a Hettyei András docens egy egyetemen? Na hiszen... Persze a KamuGeri is adjunktus volt! És az ő nagyon éles eszét már jól ismerjük... Ebből a Hettyeiből is libernyák politikus lesz - akárki meglássa! Amíg ilyen hangadóik vannak, nagy baj nem lehet... Hajrá Magyarok és MAGA!
MrStokes
2023. szeptember 13. 20:00
Az aberrált söpredémkel nincs összefogás. Transzvesztiták, aberráltak ..... No comment
Pelso j.
2023. szeptember 13. 19:56
NiewiederGyurcsány@ Az lenne a magyar irány, amit a fideszelit bead nektek? Te jó ég....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!