Választásokat tartanak Oroszországban

2023. szeptember 08. 07:25

Az eseményből Vlagyimir Putyin sem fog kimaradni, aki online teszi majd le a voksát vasárnap.

2023. szeptember 08. 07:25

Regionális és helyi választások szavazófülkéi nyíltak meg pénteken több mint nyolcvan orosz régióban. A régiók maguk dönthették el, hogy a személyes voksolást három vagy egy nap alatt kívánják-e lebonyolítani. A választás fő napja vasárnap lesz. 

A Kreml csütörtökön közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnök online fog szavazni. 

Az Oroszországi Föderáció alkotmányába foglalt 89 régió közül 85-ben szavaznak most. A hadiállapot ellenére először voksolhatnak az orosz jogrend szerint annak a négy, Ukrajnától a háború kezdete elcsatolt terület lakói, amelyet a nemzetközi közösség többsége nem fogad el Oroszország részeként.   

A voksolás során 26 kormányzói szék sorsa dől el – közülük 21 közvetlen, öt pedig közvetett választáson. Emellett pótválasztást tartanak négy szövetségi egyéni képviselői körzetben, továbbá 20 regionális parlament képviselői helyeit osztják el, számos városi és helyi választás mellett. Most választják meg az orosz főváros polgármesterét és a moszkvai régió kormányzóját is.  

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jobtvojumaty
2023. szeptember 08. 08:27
Putyin mennyi pénzt kér a fényességesnyugattól, hogy megtarthassa a választásokat?
balbako_
2023. szeptember 08. 08:12
Ezt hívják demokráciának.
akkor ki
2023. szeptember 08. 07:48
Hajrá Putyin! Csak így tovább, lekaszálni a nyugati mintademokráciákat, akik nyíltan tönkreteszik a világ lelkét a mérhetetlen pénzéhségével! Holott nagy pszichológusaik, mint Maslow majd Herzberg elég részletesen elmondta a mocskos jenki kazároknak az összes motivációs tényezőt!
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 08. 07:40
...és itt nem fognak halottak szavazni mint Bidenre vagy külföldiek mint Karácsony gecire...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!