Valami készülőben: Ukrajna a katonai mozgósítás fokozására készülhet

2023. szeptember 20. 16:54

„Ha azt látjuk majd, hogy az oroszok 700 ezer katonát mozgósítanak, akkor nekünk is ezt kell tennünk” – közölte Roman Kosztenko.

2023. szeptember 20. 16:54
null

„Ukrajna kénytelen lesz reagálni arra, ha Oroszország újabb mozgósításba kezd” – jelentette ki kedden Roman Kosztenko, a parlament nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának titkára a TSN ukrán hírcsatornának nyilatkozva.

Az ukrán vezérkar múlt heti jelentése szerint Oroszország valószínűleg nagyszabású mozgósítási kampányt indít rövidesen annak érdekében, hogy több százezer emberrel töltse fel erőit az anyaországon belülről, valamint a megszállt ukrán területekről. A vezérkari jelentés 400-700 ezer fős mozgósításról szól – emlékeztetett a Kárpáti Igaz Szó.

Amennyiben toborzásba kezd az orosz hadsereg, akkor reagálnunk kell erre.

Ha hirtelen több emberre lesz szükség, akkor fokozni kell a mozgósítást. Ha azt látjuk majd, hogy az oroszok 700 ezer katonát mozgósítanak, akkor nekünk is ezt kell tennünk” – közölte Roman Kosztenko.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vata967
2023. szeptember 22. 09:31
Én kb erre számítok: Ukrajna. Közepesen fejlett agrár -ipari ország, kereskedelme nem túl jelentős, szolgáltatóipara világszinten is élvonalbelinek számít (különösen a narkotikumok, szex szolgáltatások). Népessége kb 8 millió (70 % ukrán, 18% orosz, 10% afrikai eredetű, 2% egyéb). Területe 80 000km2. Fővárosa Kiiv. Földrajza: Legészakibb pontja Pripjaty szellemvárosa. Az ország a Dnyeper folyó vonulatát követve annak jobb partján, déli irányban Zaporjozse városáig terjed. Legnyugatibb városa Helmickij. Az ország tengeri kijárattal nem rendelkezik. Örök semlegsségét a 2025-ös müncheni egyezményben rögzitették.
borivo-0
2023. szeptember 22. 00:14
Na majd ha bevetik a nyugati csodafegyvernek számító LMBTQ-századot, akkor jön az áttörés.
Wolfram004
2023. szeptember 21. 09:02
Látszik, hogy amerikának csak a terület kell. A hatalmas ukrán földeken intenzív nagyüzemi-ipari módszerekkel egy maroknyi ukrán rabszol... khm farmer megtermeli az óccsó gmo gabonát. És még a rakétasilóknak is marad hely. A többiek csak ballaszt, most ledarálják a háborúban, vagy elhúz a országból. Okos ember ez az amerikai érdek. :DD
Syr Wullam
2023. szeptember 21. 04:03
Szóval ezek tényleg az utolsó ukránig fognak harcolni egy 143+ milliós ország ellen ellen. Zseniális. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!