USA, az új Szovjetunió

2023. szeptember 18. 09:30

Az idők végezetéig nem lehet így egyben tartani egy országot.

2023. szeptember 18. 09:30
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog blog

„Olvassák el, miképpen bánt a »szabadság hazája« a prédikátorral. Nagyjából ennyit érdemes tudni erről a valaha szebb napokat látott országról, amely mára a Falanszter lett az Ember tragédiájából.

Amúgy ismét a polgárháború szélén táncolnak. A közép-nyugati »redneckek« azt mondják, az ország egy pizza, s a két széle felesleges, ehetetlen szar, amit nyugodtan le lehet vágni és ki lehet dobni. A széleken pedig (New York, Los Angeles stb.) az a mondás járja, hogy minden, ami a két szél között van, az a »fly over country«, vagyis a »repüld át vidék«, mert nincs ott semmi, amiért érdemes odamenni.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vágvölgyi Gergely

Mandiner

Idézőjel

Vajon hogyan reagálna a nyugati sajtó, ha mindez (mondjuk) egy magyarországi balos véleményformálóval, esetleg parlamenti képviselővel történt volna meg?

Az idők végezetéig nem lehet így egyben tartani egy országot. A »nemzetállam« Amerika a polgárháború szélén táncol, a »birodalmi« Amerika hanyatlik. Ennek egyik legbiztosabb jele a jelenlegi elnöke, a demens, képességtelen hülye, aki, ameddig képességei birtokában volt, egy korrupt, szemét gazember volt a feleslegesen megszületett, kábítószeres, moral insanity fiával együtt. No meg az ideküldött, helytartóként viselkedő, ócska, szar alak nagykövetük.

Vége lesz ennek is.

Csak még azt nem lehet tudni, hogyan. De vége lesz. És a varjú sem fog károgni utána.

Most már ott tartanak, hogy Vujicicet zaklatják. Ez már a végjáték...”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik