Uniós tagállami elnök: az ukrán korrupciónak negatív hatása a fegyverszállításokra

2023. szeptember 05. 13:49

„Hatalmas csapás a segélyt kapó állam jó hírnevére, hogy azoknak az államoknak a választói, akik a segítséget adják, komoly korrupciós botrányokat látnak ott” – hangsúlyozza a litván elnök.

2023. szeptember 05. 13:49
ZELENSZKIJ, Volodimir

Az ukrajnai hatóságok körében napvilágra került korrupciós esetek negatív hatással vannak az Ukrajnának küldött fegyverszállításokra és egyéb segítségre – jelentette ki Gitanas Nauseda litván elnök az LRT állami televízióban.

„Ez nagyon komoly probléma. Azok az államok, amelyek Ukrajnának segítenek, demokratikusak, kötelesek figyelembe venni a társadalmi hangulatot”

 – mondta Nauseda arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen hatást gyakorol a korrupció a fegyverszállításokra.

A választók véleménye nagyon fontos a litván elnök szerint. „Hatalmas csapás a segélyt kapó állam jó hírnevére, hogy azoknak az államoknak a választói, akik a segítséget adják, komoly korrupciós botrányokat látnak ott” – hangsúlyozta Nauseda.

Június végén Vilniusban bejelentették, hogy Litvánia addig már 1 milliárd euró értékben küldött katonai, humanitárius és pénzügyi segítséget Ukrajnának. Ez a balti köztársaság bruttó hazai össztermékének (GDP) 1,4 százaléka. A katonai segély értéke ezen belül meghaladta a félmilliárd eurót.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. szeptember 05. 15:03
az nem lehet , hogy a dicső ukrajnában létezik korrupció... ott olyan sose vót
pollip
2023. szeptember 05. 14:56
Vilniusnak is volt egy nagyobb korrupciós ügye, csak a NATO csúcs miatt agyonhallgatták.
Takagi
2023. szeptember 05. 14:48
Nektek ez új? Jól el b..tok az európai emberek pénzét feleslegesen. Európának vége. De jön majd kutyára dér.
zakar zoltán béla
2023. szeptember 05. 14:29
HajLIK a gerinc, ha sz.rik rád a főnök?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!