Ukrán katona: Az ellentámadásban résztvevők 90 százaléka meg fog halni

2023. szeptember 05. 20:32

Sötét kilátásokról beszéltek a The Timesnak ukrán elitkatonák.

2023. szeptember 05. 20:32
null

„Ukrajna ellentámadása: Kész vagyok meghalni… a srácok 90 százaléka meg is fog halni” címmel közölt cikket a The Times. A lap szerint az ukrán katonák elmondták, hogy egységük, amelyet azért vetettek be, hogy „megfordítsa a déli fronton a helyzetet”, már állományának 75 százalékát elvesztette.

A különböző katonai egységekhez beosztott orvosok szerint a halálos áldozatok száma négy számjegyű számokban mérhető. 

Az ukrán katonák azon tűnődnek, hogy mi az ára az ilyen hadműveleteknek, tekintve az eredményt a földdel egyenlővé tett kis falvak elfoglalásának formájában.

Amikor azt hallom, hogy itthon vagy külföldön a kanapén ülők azt mondják: Ó, az ukrán hadseregnek már vannak Bradley-jei és Leopárdjai, most megmutatják az oroszoknak, hogy mi a helyzet... ilyenkor ökölbe szorul a kezem. 

Bárcsak idejöhetnének, és láthatnák a harcunk valóságát”  – idézte a lap egy ukrán katona szavait, aki szerint ezek a harcjárművek mindaddig hasznosak, amíg aknára nem futnak. Ezek után megrekednek, és az orosz tüzérség teljesen megsemmisíti az ukrán csapatokat. 

Nyitókép: Jonathan Nackstrand / AFP

 

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 17. 19:50
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ! külön kérésre polóniumos KAVIÁR extra!
Zaj001
2023. szeptember 18. 14:07
A fejlett világ a nemzetiségi különbségeket nyelvtanulási problémának tekinti. Máskülönben nem gondolnák, hogy a Krím és a Donbasz lakói ukránok lehetnek.
KBA98
2023. szeptember 06. 16:31
Nem szeretem az ukránokat, de amit a vezérük művel velük az minden határon túl megy! Valóban azt hiszik tanult emberek, hogy honvédő háborút folytatnak? NEM! A zongorista egy ügynök, akit az USA fölvásárolt és eladta Ukrajnát! Sok pénzt szedett össze, nagyon gazdag lett, de remélem, hogy a paloták egyik szegletét sem fogja használni sem ő, sem a családja!
Agricola
2023. szeptember 06. 12:04
Az ukrán katonák is mérlegelik az elpusztulás, vagy megrokkanás lehetőségét. És ha a kockázat túl nagy , akkor legszívesebben nem támadnának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!