Ukrán hírszerzési vezető: Az Abrams harckocsik nem fogják sokáig bírni a harctéren

2023. szeptember 23. 16:26

Már többnyire csak a gyalogság gyors mozgatására használják őket.

2023. szeptember 23. 16:26
A U.S. Army M1A1 Abrams tank, photographed with mine roller mounted, as they will be delivered to Ukraine.

Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerző szolgálat vezetője washingtoni látogatása során adott interjút a The Drive-nak, amelyben az ukrán hadsereg helyzetéről, és az ellentámadás sikerességéről beszélt. 

Elmondta, augusztus közepén felgyorsultak az események a Krím-félsziget közelében, ami szerinte egy jele lehet annak, hogy akár még idén elfoglalják a Krím-félszigetet. Hozzátette, az orosz légvédelemre mért csapások hosszútávon kifizetődők lehetnek, mivel azok helyreállítása sok időt vesz igénybe.

Beszélt arról is, hogy szerinte a téli háború egyik fél számára sem fog komolyabb problémát jelenteni. Ugyanakkor az aknák miatt tartalékolni kell a harckocsikkal, mert több kár keletkezett bennük. 

„A páncéltörő aknák nagy fenyegetést jelentenek a lánctalpas járművek számára. Újdonság, hogy megjelentek a harctéren az FPV öngyilkos drónok, amelyek gyakorlatilag bármilyen eszközt képesek tönkretenni.” 

– mondta, és hozzátette, ezért vigyázni kell a harci járművekre,  különösen az Abrams harckocsikra, amelyeket elsősorban evakuálásra, vagy a gyalogsági csapatok gyors mozgatására használnak, nem vetik be őket közvetlenül a harctéren. 

Nyitókép: MATTHIAS MERZ / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2023. szeptember 24. 08:48
Meg kell nézni az eredeti cikket és az abban szereplő felvételt. Esti mese leszedált és átoperált ovisoknak. Ez egy manipulált, fiktív interjú.
Namond
2023. szeptember 23. 22:11
Az Abrams harckocsik nem fogják sokáig bírni a harctéren? Ciki.
B_kanya
2023. szeptember 23. 21:37
"Kovács UbulMonte Carlo 2023. szeptember 23. 20:24 Az, minimálisak :)))))))))))))))))))" A V-1 wunderwaffe.... A V-2-ig nem jutnak el.
Thészeusz
2023. szeptember 23. 19:55
A pszichopata Budanov ..... egy olyan ember, aki már eladta lelkét az ördögnek hatalomért, és tudja, hogy emiatt örök kárhozatra van ítélve. Így kell olvasni, bármit is mond.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!