Ukrajna támogatása ellen tüntettek Csehországban

2023. szeptember 18. 13:24

Tízezren tüntettek Prágában a cseh jobboldali kormány Ukrajna-párti politikája ellen.

2023. szeptember 18. 13:24
null

Tüntetést tartott Prágában a PRO nevű Nyugat-kritikus, parlamenten kívüli párt a hétvégén. A pártelnök Jindrich Raichl a cseh kormányról szólva arról beszélt: „Ezek idegen hatalmak ügynökei, olyan emberek, akik parancsokat teljesítenek, egyszerű bábok. És nem akarok bábkormányokat” – fogalmazott Raichl, 

aki szerint Csehországnak meg kell vétózna Ukrajna NATO-hoz való csatlakozását.

Mint az Euractiv emlékeztet, a jelenlegi cseh jobboldali kormány Ukrajna szövetségesének számít, tankokat, rakétaindítókat, helikoptereket, tüzérségi felszerelést és más anyagokat küld Kijevnek az Oroszország elleni harchoz.

Az Euractiv szerint Raichl dicséri Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikáit,

példaképének tartja és a közép-európai országok szövetségét szorgalmazza a Brüsszellel való szembeszálláshoz.

Raichl egyúttal Robert Fico szlovák politikus, volt kormányfő mellett is kiáll, aki Nyugat- és Ukrajna-kritikus üzenetekkel kampányol a szeptember 30-ai szlovákiai parlamenti választás előtt.

A prágai tüntetők a cseh kormány gazdaságpolitikáját is kritizálták, különösen az infláció és más országokhoz képest alulteljesítő gazdaság miatt.

 

Nyitókép: Michal Cizek / AFP

 

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2023. szeptember 19. 07:16
vaevictis-2 2023. szeptember 18. 14:52 ... sok szempontból a maoizmus örökségét maga után hurcoló Fidesz.." Rossz mozivásznat tetszett kitekerni! Azt Demszky és a szadesz hurcolta magával
Krupp Skya
2023. szeptember 18. 22:23
Itt van az ősz itt van újra, Somogyi a Pankotait kúrja.
Szuperszig
2023. szeptember 18. 21:50
Mindegy, hogy mi lesz a kimenetele a történetnek: a fegyvergyártók felvették a hitelt a megnövekdett háborús keresletre, a háborús felek meg felvették a hitelt a tüzijátékra, majd a játék után valakik felveszik a hitelt az újjáépítésre. Aztán a háborús övezetekből elüldözöttek okán a befogadó országokat további kölcsönökre kényszerítik. Mit nem lehet ezen érteni??
pollip
2023. szeptember 18. 20:08
A bolgár gazdák tüntettek az ukrán gabona és a kormányuk ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!