Tombol a gender Kaliforniában: büntetik azokat az iskolákat, amik nem tolják a propagandát

2023. szeptember 28. 05:35

Ki se látszanak a szivárványból: egy hét leforgása alatt 10 LMBTQ-párti törvényt írt alá az állam kormányzója.

2023. szeptember 28. 05:35

Gavin Newsom kormányzó szerdán aláírta azt a törvényt, amely bünteti az LMBTQ-nyomulással szembeszálló kaliforniai iskolákat. A Szilícium-völgyről is híres állam első embere által jóváhagyott jogszabály egyszerűen csökkenti azon intézmények finanszírozását, amelyek korlátozni próbálják a tisztán LMBTQ-propagandaként jellemezhető tartalmakat az osztálytermekben – írja a Catholic News Agency. 

A katolikus hírportál beszámolója alapján azok az iskolák, amelyek nem engedik be a gender-ideológiát népszerűsítő könyveket, még büntetésre is számíthatnak. Korábban egyes iskolai testületek azért döntöttek így, mert úgy ítélték meg, ezek a tartalmak még nem valók gyermekek kezébe. A CNA kiemeli: 

ez csupán egy abból a 10 törvényből, amelyet Newsom a héten aláírt, s amelyek az LMBTQ-lobbi törekvéseit hivatottak segíteni. 

Az aláírást követően azonnal hatályba lépő szabályozás az állami tanfelügyelő hatáskörébe utalja a szankciók kiszabását. A törvény kihirdetésekor Gavin Newsom Kaliforniát „a szabadság államaként” jellemezte. 

Gavin Newsom ezen felül kézjegyével látta el többek között „a biztonságos és támogató iskolákról” szóló törvényt is, amely kötelezővé teszi a tanintézményekben dolgozóknak, hogy képzéseken vegyenek részt, amelyek „az LMBTQ+-tanulók igényeire” készíti fel őket. Ezen felül a mosdókra vonatkozóan is egyre részletesebb szabályozást vezetnek be az amerikai államban, az iskoláknak fel kell készülniük arra, hogy 2026-ra „minden nem” számára biztosítsanak mellékhelységet – ami ebben az esetben természetesen nem két nemre vonatkozik. 

Kapcsolódó cikkek

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Vanessa Carvalho/AFP

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 06. 20:23
Magyarországon erre nincsen szükség. Önként is tolja ezt a propagandát a Mandiner.
Oldalkosár
2023. szeptember 28. 19:37
El kell takarítani ezeket a pedofil balos férgeket. Kaliforniáról lévén szó, sajnos kicsi az esélye - bár nem lehetetlen. Talán az őrület túlcsordulása ott is felnyitja a szemeket.
KBA98
2023. szeptember 28. 17:01
Kalifornia már az enyészeté!
Akitlosz
2023. szeptember 28. 15:28
Akkor a Mandinernek nem kell aggódnia. Tolja a propagandát teljes gőzzel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik