Szerbia titokban Ukrajnának nyújthat segítséget

2023. szeptember 28. 22:01

Már korábban is feltűntek szerb lőszerek Ukrajna szolgálatában.

2023. szeptember 28. 22:01

Az Ukraine Weapons Tracker észlelte, hogy Ukrajna hadserege olyan AGS-17 típusú sorozat-gránátvetőkhöz való gránátokat használ, amelyeket idén Szerbiában gyártottak. Minderről a Portfolio.hu írt csütörtökön.

A gyártó azonban szándékosan megváltoztatta a gránátok jelöléseit, hogy elrejtse szerb származásukat. Ezt a módszert más országokban is használtak, hogy titokban tartsák melyik háborús felet támogatják fegyverekkel. Ez a helyzet nem egyedi, mivel 

korábban is feltűntek szerb lőszerek Ukrajna szolgálatában, beleértve a Grad-rakétákat és aknagránátokat. 

Aleksandar Vucic szerb államfő, Putyinnal való barátságát korábban nyilatkozati szinten is kinyilvánította. Így válik különössé a helyzet, hiszen Szerbia hivatalosan tagadja a fegyverszállítást Ukrajnának. Ugyanakkor érdemes megjegyezni: Szerbia deklarált célja, hogy a nyugati szövetségi és gazdasági rendszerekbe integrálódni tudjanak, kimondottan csatlakozni akarnak például az Európai Unióhoz.

Nyitókép: ALEKSEY CHERNYSHEV

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. szeptember 29. 11:57
A szerbek mindig zűrös népség volt, az első világháborút is ők indították el! Most sem tesznek semmit a migráció megakadályozása érdekében! Jobb tőlük távol maradni!
alexandrosz-2
2023. szeptember 29. 08:52
La vétotlan köpcös geci is ezt teszi. 3. otrszágon keresztül tolja a hoholoknak a lőszert, közvetlenül az üzemanyagot, áramot, gázt, kiképzést, eü. felszerelést, élemiszert, no meg persze a pénzünket. Nyakló nélkül. Aljasul. A hálájuk pedig jól látható a sajtóbam, no meg a kárpátaljai magyatok sorsán.
Európai téridő
2023. szeptember 29. 07:49
Fizetnek érte az ukik? Mert akkor ez olyan, mint a Mo. által "exportált" dízelolaj
Jabba_bp
2023. szeptember 29. 06:53
Putyin csicskájától veszik a buksikák. Végül csak Moszkvában köt ki a Washingtoni szoponcok dollárja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!