Szemet hunyt Amerika bűne felett? Érdekesen fogalmazott Ursula von der Leyen Hirosimáról (VIDEÓ)

2023. szeptember 25. 14:03

Elfelejtette megemlíteni, hogy ki dobta le az atombombát a Japán városra.

2023. szeptember 25. 14:03
null

Ursula von der Leyen a fukusimai útjáról a minap így beszélt: „A G7 kijózanító kezdete volt, és ezt nem fogom elfelejteni, különösen most, amikor Oroszország ismét azzal fenyegetőzik, hogy nukleáris fegyvereket vet be.

Ez förtelmes, ez veszélyes – és Hirosima árnyékában megbocsáthatatlan.

Japánnál senki sem képes jobban figyelmeztetni minket ennek a vakmerőségnek a rendkívüli veszélyére. Japán álláspontja már a háború kezdetétől fogva világos volt. Mint az egyetlen ország, amely atomtámadást szenvedett el, az egész világot hallgatóságra késztette” – fogalmazott az Európai Bizottság elnöke. Egyedül azt felejtette el megemlíteni, hogy az atombombát az USA dobta Hirosimára, jegyzi meg a Magyar Nemzet.

Von der Leyen szavaira az orosz külügy is reagált. „Egyáltalán nem tett említést az Egyesült Államokról és hóhérairól, akik a bombákat Japán népes városaira dobták le” – húzta alá Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. A Magyar Nemzet megkereste Ursula von der Leyent, tudja-e, ki dobta le a bombát Hirosimára.

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia1
2023. szeptember 25. 23:21
kunfia15m007h 0p3ra70r 2023. szeptember 25. 23:20 Az elsődleges mindenképpen az volt, hogy megkíméljék az amerikai katonák életét. Nyilván nem azért, mert ők annyira emberbarátok, hanem egyszerű belpolitikai érdekből. Pearl Harbort meg nyilván nem az amerikaiak támadták meg, hanem a japánok. A japok egyébként különösen kegyetlen népség volt, nem ismerték a megadást, ha a császár nem adja meg magát, még ma is harcolnának. Nyilván végig kellett gondolnia a császárnak, hogy van ott még, ahonnan ez jött. Az utókor esetükben igazolta mindkét népet, a japánok végül technológiát kaptak az amcsiktól, és szabadok, a japán császár megőrizte hatalmát, az amik meg gyakorlatilag komoly veszteség nélkül megnyerték a háborút, és 10edannyi Marshall segéllyel megszerezték Európát is, mint amennyit Orbán és csőcseléke kapott az EUtól, most mégis követelőzik a gazember.
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 25. 21:34
>>>Tommaso 2023. szeptember 25. 19:21 JAPÁN AGRESSZOR VOLT, a háború kirobbantója, az USA pedig a japán támadás áldozata.<<< Volt annak előzménye is. Japán 19%-os GDP arányos katonai költés mellett 5%-os növekedést produkált. Aminek eredményeként 1940-re a Csendes-óceánon az USA egyetlen és ütőképes ellenfele lett. Ugyanakkor úgy billentették át a gazdaságot nehézipari tulsúlyúvá, hogy nem vol elegendő nyersanyaguk. Mindeközben csatlakoztak a háromhatalmi egyezményhez, amely keretében a franciák átengedték nekik Indokínát. Ekkor az USA már nem csak az acélt de a kőolajat is embargózta. Ez vezetett többek közt Pearl Harbourhoz. Tehát Japán nem csak random támadt, hanem megpróbálta megvédeni a stratégiai érdekeit. Ami a kor nagyhatalmi versenyének evidenciája volt.
kunfia1
2023. szeptember 25. 20:00
Az USA választott, vagy meghal többmillió amerikai katona, vagy ledobja az atomot. Tudjuk, Orbán az USA helyében megadta volna magát a békéért.
Tommaso
2023. szeptember 25. 19:21
JAPÁN AGRESSZOR VOLT, a háború kirobbantója, az USA pedig a japán támadás áldozata. Ez a legalapvetőbb tény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!