Seymour Hersh: Az amerikai hírszerzés tudja, hogy Oroszország győzött és Ukrajna elveszítette a háborút

2023. szeptember 22. 13:11

„A katonák már nem hajlandóak meghalni, de ez nem illik bele abba a maszlagba, amit a Biden-féle Fehér Ház ír” – nyilatkozta az amerikai újságírónak egy amerikai tisztviselő.

2023. szeptember 22. 13:11
PUTYIN, Vlagyimir

Seymour Hersh veterán amerikai újságíró legfrissebb értesülései szerint az amerikai hírszerzés pontosan tudja, hogy Oroszország győzött és Ukrajna elveszítette a háborút – írta meg pénteki cikkében a Bennfentes.

„A demoralizált ukrán hadsereg feladta”

„Vannak jelentős csoportok az amerikai hírszerző közösségben, akik a helyszíni jelentésekre és a technikai hírszerzésre támaszkodva úgy vélik, hogy a demoralizált ukrán hadsereg feladta annak lehetőségét, hogy legyőzze a súlyosan aláaknázott háromszintű orosz védelmi vonalakat, és a háborút a Krímre és az Oroszország által elkobzott, majd annektált négy megyére terjessze ki” – idézi  lap az újságírót, aki szerint

Volodimir Zelenszkij megvert hadseregének már nincs esélye a győzelemre.”

Ezért tart még az orosz-ukrán háború

Az újságírónak nyilatkozó (meg nem nevezett – a szerk.) tisztviselő elmondta azt is: „a háború azért folytatódik, mert Zelenszkij ragaszkodik hozzá, hogy folytatódnia kell.” Az állítólagos ukrán előrelépésekről szólva pedig kijelentette: „az egész hazugság.” A tisztviselő Hershnek nyilatkozva kitért arra is: a Putyin betegségéről szóló cikkek dezinformációs kampány eredményei, amelyek mögött a nyugati titkosszolgálatok állnak. 

Ezt is ajánljuk a témában

Így hal bele mindenbe is Putyin, aki lehet, hogy már nem is létezik

Súlyos beteg, haldoklik az orosz államfő? – Találgatja mindenki a februári orosz agresszió óta. 

„A CIA elemzői következetesen sokkal szkeptikusabbak voltak, mint kollégáik a Védelmi Hírszerző Ügynökségnél (DIA) az ukrajnai siker kilátásaival kapcsolatban” – idézi Hersht a lap.

Az újságírónak nyilatkozó tisztviselő Hersh írása szerint karrierje első éveit a szovjet agresszió és kémkedés elleni munkával töltötte, tiszteli Putyin intellektusát, de megveti döntését, hogy háborút indított Ukrajnával szemben.

A meg nem nevezett személy a következőt mondta az újságírónak: 

„A háborúnak vége. Oroszország győzött. Nincs többé ukrán offenzíva, de a Fehér Háznak és az amerikai médiának fenn kell tartania a hazugságot”

idézi a lap a Hersh írásában nyilatkozó forrást, aki szerint „az igazság az, hogy ha az ukrán hadseregnek parancsot adnának az offenzíva folytatására, a hadsereg fellázadna. A katonák már nem hajlandóak meghalni, de ez nem illik bele abba a maszlagba, amit a Biden-féle Fehér Ház ír.”

Nyitókép:MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszander Kazakov

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik