Seymour Hersh: Az amerikai hírszerzés tudja, hogy Oroszország győzött és Ukrajna elveszítette a háborút

2023. szeptember 22. 13:11

„A katonák már nem hajlandóak meghalni, de ez nem illik bele abba a maszlagba, amit a Biden-féle Fehér Ház ír” – nyilatkozta az amerikai újságírónak egy amerikai tisztviselő.

2023. szeptember 22. 13:11
PUTYIN, Vlagyimir

Seymour Hersh veterán amerikai újságíró legfrissebb értesülései szerint az amerikai hírszerzés pontosan tudja, hogy Oroszország győzött és Ukrajna elveszítette a háborút – írta meg pénteki cikkében a Bennfentes.

„A demoralizált ukrán hadsereg feladta”

„Vannak jelentős csoportok az amerikai hírszerző közösségben, akik a helyszíni jelentésekre és a technikai hírszerzésre támaszkodva úgy vélik, hogy a demoralizált ukrán hadsereg feladta annak lehetőségét, hogy legyőzze a súlyosan aláaknázott háromszintű orosz védelmi vonalakat, és a háborút a Krímre és az Oroszország által elkobzott, majd annektált négy megyére terjessze ki” – idézi  lap az újságírót, aki szerint

Volodimir Zelenszkij megvert hadseregének már nincs esélye a győzelemre.”

Ezért tart még az orosz-ukrán háború

Az újságírónak nyilatkozó (meg nem nevezett – a szerk.) tisztviselő elmondta azt is: „a háború azért folytatódik, mert Zelenszkij ragaszkodik hozzá, hogy folytatódnia kell.” Az állítólagos ukrán előrelépésekről szólva pedig kijelentette: „az egész hazugság.” A tisztviselő Hershnek nyilatkozva kitért arra is: a Putyin betegségéről szóló cikkek dezinformációs kampány eredményei, amelyek mögött a nyugati titkosszolgálatok állnak. 

Ezt is ajánljuk a témában

„A CIA elemzői következetesen sokkal szkeptikusabbak voltak, mint kollégáik a Védelmi Hírszerző Ügynökségnél (DIA) az ukrajnai siker kilátásaival kapcsolatban” – idézi Hersht a lap.

Az újságírónak nyilatkozó tisztviselő Hersh írása szerint karrierje első éveit a szovjet agresszió és kémkedés elleni munkával töltötte, tiszteli Putyin intellektusát, de megveti döntését, hogy háborút indított Ukrajnával szemben.

A meg nem nevezett személy a következőt mondta az újságírónak: 

„A háborúnak vége. Oroszország győzött. Nincs többé ukrán offenzíva, de a Fehér Háznak és az amerikai médiának fenn kell tartania a hazugságot”

idézi a lap a Hersh írásában nyilatkozó forrást, aki szerint „az igazság az, hogy ha az ukrán hadseregnek parancsot adnának az offenzíva folytatására, a hadsereg fellázadna. A katonák már nem hajlandóak meghalni, de ez nem illik bele abba a maszlagba, amit a Biden-féle Fehér Ház ír.”

Nyitókép:MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszander Kazakov

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
O5-1-A
2023. szeptember 24. 15:35
Olyan ellenoffenzíva volt ez, mintha D-napon odaúsztak volna a szövetségesek Angliából Normandiába 🤣🤣🤣
figyelő4322
2023. szeptember 22. 19:41
Aki egy kicsit is tájékozódik a háború menetérõl, az már eddig is tudta: Ukrajna elveszítette a harcot. Az igaz, hogy Amerókában sok tájákozatlan ember van, aki ezt nem tudja, nem érti, és gondolom Hersh úr elsősorban őket kívánja elérni a cikkel. Hogy a háború mindennek ellenére miért folytatódik még mindig? Ez egy 'más tészta' amiről még több cikket is lehetne írni!
Zjzj
2023. szeptember 22. 17:22
Seymour baratunk reszletesen leirta egy par honapja ahogy az amerikai haditengereszet felrobbantotta az e aramlatot…aztan kiderult, hogy az ukik voltak. Egy budos szo amit ir az nem igaz; ugy is lehet mondani o Amerika Gulyas Martonja;)
nemecsekerno_007
2023. szeptember 22. 16:46
A körhinta nem forog tovább. Roger nyúl a pácban. :)))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!