Sajtóértesülés: rövidesen elkezdődhet az ukrán vadászpilóták képzése

2023. szeptember 11. 17:10

Szakértők szerint ezzel „óriási előnyhöz juthatnak az ukránok a harcokban”.

2023. szeptember 11. 17:10

Kijev katonai vezetői szerint az ukrán pilóták már idén télen harcba küldhetik az F-16-osokat, ami a korábbi becsléseknél optimistább ütemterv. Ez jelentős új képességet adhat az ukrán erőknek a jövő évi harcokhoz – írta a Wall Street Journal.

Az első értékelések alapján az ukrán tisztviselők most úgy vélik, 

az amerikai kiképzés várhatóan szeptemberben vagy októberben elkezdődhet, 

így egy maroknyi ukrán vadászpilóta már februárban készen állhat a bevetésre – idézte a lap az ukrán és az amerikai tisztviselőket. Az USA akár öt hónap alatt is kiképezhetne tapasztalt, angolul jól beszélő ukrán pilótákat, de egyelőre 10-nél kevesebb pilótából álló csoport áll majd készen.

A WSJ arról is beszámolt, hogy az angol nyelvet egyáltalán nem ismerő katonák intenzív nyelvtanfolyamon vesznek részt a texasi San Antonióban.

Pesszimistábbak voltak az amerikaiak

A lap felidézte, hogy amerikai források pesszimistábbak voltak a kiképzést illetően. Korábban azt sugallták, hogy az ukrán pilóták felkészítése az F–16-osok használatára legjobb esetben is 2024 közepén érhet véget.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Jerry Lampen / ANP / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. szeptember 11. 18:31
addig tartanak ezek a NATO-s csodák amíg nem kerülnek lőtávolba
letsgobrandon-2
2023. szeptember 11. 18:30
hát ... persze... kerozint se tudnának venni hozzá .. a többit meg hagyjuk
johannluipigus
2023. szeptember 11. 18:29
@Tót Fater Húzz vissza a tripperes kurva anyádba ahonnan a tót titkosszolgálat szalajtott, hogy tisztességes magyar embereket provokálj.
Lord Vader
2023. szeptember 11. 18:25
metálgitár, Ergit, alenka, johannluipigus, altercat1, ihavrilla, galancza-2 és az összes többi engem letótozók. Remélem és kívánom a családtagjaitok a szemetek láttára döglenek meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!