Riporter: Mi a B-tervük, ha Amerika nem támogatja önöket? Danyilov: Erről nem szeretnék beszélni

2023. szeptember 23. 15:46

A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára hangsúlyozta: Segítségre van szükségünk!

2023. szeptember 23. 15:46

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a héten találkozott az észak-amerikai országok vezetőivel, és arra kérte őket, hogy továbbra is küldjenek segélyt Ukrajnának az Oroszország elleni háborúhoz. A találkozók után a PBS Kijevben készített interjút Olekszij Danyilovval, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárával. Az újságíró az ellentámadás jelenlegi állásáról kérdezte Danyilovot, és arról, mi lesz, ha a Kongresszus esetleg nem hagyja jóvá a létfontosságú segélycsomagot.

Az ellentámadással kapcsolatban elmondta, Ukrajna folyamatosan tör előre, de elismerte, nagyon nehézkesen. Hozzátette, a háború kimenetele nem tőlük, hanem rajtuk kívülálló tényezőktől függ, utalva ezzel a nyugati támogatásokra. 

A riporter arról kérdezte, miért gondolja úgy Zelenszkij, hogy Ukrajna elveszítené a háborút, ha nem érkezne meg a következő amerikai segélycsomag.

Azt jelenti, hogy segítségre van szükségünk” 

– válaszolt egyszerűen. Az újságíró felhívta a figyelmét, hogy Amerika már 46 milliárd dollárnyi segítséget nyújtott Ukrajnának, előbb-utóbb elfogynak a készletek. Danyilov elismerte, nem nagyon esik szó B-tervről, hogy mi lesz akkor, ha a Nyugat nem tudja tovább támogatni őket.

„Nem kívánunk mellékvágányra terelődő vitákba bocsátkozni” – nyilatkozta.

Ezt is ajánljuk a témában

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít.

Nyitókép: RUSLAN KANIUKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP


 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik