Riporter: Mi a B-tervük, ha Amerika nem támogatja önöket? Danyilov: Erről nem szeretnék beszélni

2023. szeptember 23. 15:46

A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára hangsúlyozta: Segítségre van szükségünk!

2023. szeptember 23. 15:46

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a héten találkozott az észak-amerikai országok vezetőivel, és arra kérte őket, hogy továbbra is küldjenek segélyt Ukrajnának az Oroszország elleni háborúhoz. A találkozók után a PBS Kijevben készített interjút Olekszij Danyilovval, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárával. Az újságíró az ellentámadás jelenlegi állásáról kérdezte Danyilovot, és arról, mi lesz, ha a Kongresszus esetleg nem hagyja jóvá a létfontosságú segélycsomagot.

Az ellentámadással kapcsolatban elmondta, Ukrajna folyamatosan tör előre, de elismerte, nagyon nehézkesen. Hozzátette, a háború kimenetele nem tőlük, hanem rajtuk kívülálló tényezőktől függ, utalva ezzel a nyugati támogatásokra. 

A riporter arról kérdezte, miért gondolja úgy Zelenszkij, hogy Ukrajna elveszítené a háborút, ha nem érkezne meg a következő amerikai segélycsomag.

Azt jelenti, hogy segítségre van szükségünk” 

– válaszolt egyszerűen. Az újságíró felhívta a figyelmét, hogy Amerika már 46 milliárd dollárnyi segítséget nyújtott Ukrajnának, előbb-utóbb elfogynak a készletek. Danyilov elismerte, nem nagyon esik szó B-tervről, hogy mi lesz akkor, ha a Nyugat nem tudja tovább támogatni őket.

„Nem kívánunk mellékvágányra terelődő vitákba bocsátkozni” – nyilatkozta.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: RUSLAN KANIUKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP


 

 

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2023. szeptember 24. 08:50
LEGKÉSŐBB 4-5 éven BELÜL ELJÖN az a NAP, amikor a VÁLASZTÓPOLGÁROK MEGUNJÁK U Krainaba FELESLEGESN öntött MILÁRDOK folyósítását.
ptrfarkas43
2023. szeptember 23. 23:10
A mandi agitpropaganda oldal a biliben keresi a vihart.
Kybon
2023. szeptember 23. 21:42
Mégse lesz ebből világbéke, wazze...! (Ezeknek vagy tényleg van atombombájuk, vagy "csak" vegyi és biológiai fegyvert akarnak bevetni! Szóval a ruszkik az elején nagyon elbaszták, asszem, és ez még fájni fog.)
Zilizi Gábor
2023. szeptember 23. 21:40
Heh a B-terv az hogy elfogy az ólom. Szerintem vegső csalódasbol megtamadjak valamelyik szomszedos NATOs orszagot. Szerintem a Lengyelek is erre keszulnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!