Öt kocsi semmisült meg egy elektromos autó akkumulátora miatt Sidney-ben!

2023. szeptember 12. 18:57

Az ausztrál tűzoltók a közelmúltban „akkumulátortüzek miatti túlterheltségről” panaszkodtak.

2023. szeptember 12. 18:57

Öt autó semmisült meg a sydney-i repülőtéren, miután egy elektromos luxusautó lítiumion-akkumulátora kigyulladt, és tüzet okozott, amely átterjedt négy környező autóra – számolt be a Guardian. A tűzoltókat hétfő este fél kilenc körül hívták a Mascot-i Airport Drive egyik parkolójához, és a légimentő tűzoltósággal együtt oltották el a tüzet.

Ha ezek az akkumulátorok mechanikai sérülést szenvednek, hajlamosak a gyulladásra. 

Azt tanácsoljuk mindenkinek, akinek elektromos járműve van, hogyha kopogást észlelnek, vagy valami nem úgy működik, ahogyan kellene, vigyék be egy márkakereskedésbe, nézessék meg a szakemberekkel” – nyilatkozta Adam Dewberry tűzoltó főfelügyelő. A baleset azután következett be, hogy a tűzoltók a múlt hónapban figyelmeztettek: attól tartanak, hogy „túlterhelik” őket az akkumulátortüzek növekvő száma.

A lap szerint a szakemberek vizsgálatai során szerzett ismeretek segíteni fogják az iparág tájékoztatását a lítiumion-akkumulátorok kockázatáról és az akkumulátorokkal kapcsolatos tűzesetekre való reagálásról.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2023. szeptember 13. 20:13
Ha ez ilyen veszélyes , akkor nem is veszek elektromos autót. Kinek hiányzik az, hogy felrobbanjon a feneke alatt a lítium-ion?
BBrutus
2023. szeptember 12. 20:48
Nézzük a dolgok jó oldalát. 1 elektromos kiirtott 4 hagyományos a föld halálát okozó járművet. Legalább is ezt hazudják nekünk.
I feel the earth move under my feet
2023. szeptember 12. 20:01
"Beszélgető 2023. szeptember 12. 19:34 Még kicsit törik a fejüket a mérnökök és előállnak olyan cellával, amelyik nem gyúlékony anyagból készül, mégis tudja a kívánatos enegria sűrűséget. Nagy a periódusos rendszer, vannak még elemek..." Hát hogyne.. ez csak így megy! Gondolj-gondolj-gondolj!!! Mint Micimackó! Vannak alapvető fizikai/kémiai törvények, amiket nem lehet csak úgy megkerülni..és persze ne gondold, hogy nem zajlik tudatos anyagtervezés az energiatárolási igények kielégítésére... sajnos ez pont olyan probléma, mint a fúziós reaktorok belső burkolatának kérdése. A létező anyagokat (elemeke/ötvözeteket/kompozitokat) sorra véve egyre fogy a remény, hogy sikerül tartósan ellenálló anyagot találni/tervezni .. olyat, ami a kitűzött paramétereknek megfelel és ellenáll a plazma és a neutronfluxus degradáló hatásának. Bár az akkumulátorok egyszerűbb eszközök és kevésbé extrém körülmények között működnek, de egyelőre még laborítóriumi körülmények között sem létezik használható proto.
lczegledi
2023. szeptember 12. 19:42
Sydney :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!