Olyan lépésre készül Zelenszkij, ami felborítja a helyzetet Ukrajnában

2023. szeptember 13. 19:24

Ilja Kiva szerint egy ilyen lépés segít Zelenszkijnek abban, hogy a világközösség érdeklődését visszaadja az ukrajnai események iránt.

2023. szeptember 13. 19:24

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt tervezi, hogy késő ősszel hivatalosan is hadat üzen Oroszországnak és általános mozgósítást indít az országban – írta forrásaira hivatkozva Ilja Kiva volt ukrán parlamenti képviselő, derült ki az orosz MK-ról.

Anatolij Matvijcsuk katonai szakértő, nyugalmazott ezredes az MK-val folytatott beszélgetésben kifejtette, mi változik, ha az ukrán vezető a hadüzenet mellett dönt, és hogy valójában hány harcképes katonát tud még Ukrajna összeszedni.

Ilja Kiva szerint egy ilyen lépés segít Zelenszkijnek abban, hogy a világközösség érdeklődését visszaadja az ukrajnai események iránt, és arra kényszeríti a NATO-országokat, hogy aktívabb segítséget nyújtsanak Kijevnek.

Augusztusban Vlagyiszlav Szeleznyov, az AFU vezérkarának képviselője, valamivel korábban pedig Olekszij Reznyikov volt ukrán védelmi miniszter azt mondta, hogy a parlament által jóváhagyott mozgósítási tervet még nem hajtották végre teljes mértékben az országban, és Ukrajna mozgósítási potenciálja lehetővé teszi a hadköteles korú férfiak további toborzását a hadseregbe a jogszabályok módosítása és hadüzenet nélkül.

Mi történik a hadüzenet után?

Anatolij Matvijcsuk véleménye szerint, ha Zelenszkij valóban hadat üzen, az teljesen megváltoztatja a helyzetet Ukrajnában.

Ha Zelenszkij hivatalosan hadat üzen, az azt jelenti, hogy Ukrajna ellenségének ismeri el Oroszországot” 

– mondta a szakértő.

„És ez már nem egy egyszerű konfliktus lesz, hanem egy teljeskörű háború” 

– tette hozzá.

Miért nem üzent eddig hadat Zelenszkij?

A szakértő szerint a hadüzenet abszolút pénzügyi, gazdasági, politikai felelősséget von maga után mindazért, ami utána történik. 

„Úgy gondolom, hogy Zelensky blöfföl. Bár, 

tekintve időszakosan elhomályosult ítélőképességét, lehet, hogy nem háborúra gondolt, hanem a hadiállapot kihirdetésére. 

Ez nagyon is lehetséges” – vélte Kiva.

Nyitókép: AFP

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. szeptember 22. 00:51
Náci drogos kobold ( törpezsidó)...belendül, hadüzenet ide- oda... Lukasenka is már várja a postát..
Advocate
2023. szeptember 14. 16:42
Nagyon helyes! Előre! Az utolsó ukránig!!!
Gonella
2023. szeptember 14. 12:45
...hivatalosan is hadat üzen Oroszországnak és általános mozgósítást indít az országban... - vagyis halottak ébresztő, ki a sírokból! a még meg nem született gyermekeket is besorozzák! totális háború! pusztuljon mindenki!
pandalala
2023. szeptember 14. 10:03
lufihámozás médiahekk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!