Olekszij Danyilov: Újabb zendülés készül Oroszországban

2023. szeptember 19. 10:05

De az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi tanács főtitkára szerint ez nem olyan lesz, mint a Prigozsin-féle lázadás.

2023. szeptember 19. 10:05
null

Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi tanács főtitkára közölte, zendülés készül Oroszországban, de ez nem olyan lesz, mint a Wagner-csoport Moszkva ellen való menetelése volt idén júniusban, írja az Ukrajinszka Pravda cikkére hivatkozva az Index.

Danyilov szerint a jövőbeli zendülés akár Oroszország szétesésével is járhat. Állítása szerint Ukrajna már tudja azt is, hogy ki vezeti ezt a zendülést, és mi lesz a forgatókönyve. A politikus utalt arra, hogy szerinte a Szovjetunió 1991-es széteséséhez hasonlít majd az esemény.

A főtitkár szerint erről a tervett zendülésről nemzetközi partnerek is tudnak, de közülük sokan az hiszik, hogy kordában lehet tartani az eseményeket.

„Én azt mondhatom, hogy senki sem tudja ezt befolyásolni. Oroszországot rákényszerítik a szétesésre, és ez határozottan megtörténik még a mi életünkben. Semmilyen erő nem tudja majd megállítani, mert ez történelmi folyamat” – mondta a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács főtitkára.

Nyitókép: RUSLAN KANIUKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kekec54
2023. október 01. 11:07
Fatökű "barátom! Legjobban az kiabál akinek a háza ég! Előbb, vagy utóbb ellenetek fognak a sajátjaitok fordulni! Korrupt mocskos népírtó banda!
Gasztronauta
2023. szeptember 23. 11:01
Kancsal álmok.
lalo76
2023. szeptember 19. 19:34
Esküszöm hogy olyanok mint a gyerekek. Összevissza hablatyolnak abban a parlamentban. Hülyének neznek mindenkit a gyerekes beszédjeikkel. Nagy taktikusoknak képzelik magukat a finomliszttöl...
Csigorin
2023. szeptember 19. 16:03
egyelore naci bacsi ugy nez ki hogy ti estek szet, minel elobb annal jobb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!