Olasz baloldali politikus: Budapest és Varsó „elfuserált” demokrácia

2023. szeptember 11. 11:26

„Szembesülve a jobboldal csúsztatásaival, rajtunk múlik, hogy utat mutassunk egy alternatíva felé” – fogalmazott Gianni Cuperlo.

2023. szeptember 11. 11:26

A La Repubblica nyomtatott formában közölte Gianni Cuperlo, demokrata párti politikus olasz politikáról szóló cikkét.

Cuperlo úgy fogalmazott, „szembesülve a jobboldal csúsztatásaival és a szegényes ellenzékével, rajtunk múlik, hogy utat mutassunk egy alternatíva felé, nem négy év múlva, hanem most, tekintettel az európai választásokra és a döntő adminisztratív váltásra, hogy 

megértsük, hogy Párizs és Berlin mellett maradunk, vagy csatlakozunk Budapest és Varsó »elfuserált« demokráciáihoz” 

– írta a cikkben az olasz politikus.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Balázs Facebook-oldala

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2023. október 06. 10:05
hülyegyerek, annyi niggert beengedtetek, most már maradsz párizs és berlin mellett, ha akarnál sem csatlakozhatsz a józan ész képviselőihez
polárüveg
2023. szeptember 11. 15:02
Szegény olasz politikus. Annyira ostoba, hogy észre sem veszi, milyen ellentmondásba keveredett a demokrácia értelmezésben. Most az ilyen politikus propagandista vagy ügynök, vagy mindkettő?
esvany-0
2023. szeptember 11. 12:50
Elfuserált demokráciáról hadovál a hülye komcsi, aki inkább Berlinhez akar tartozni, ahol Annalena Baerbock nyíltan kimondta, hogy őt nem érdekli a választói véleménye. Na, ez a nyugati democsokrácia, a javából!
Dixtroy
2023. szeptember 11. 12:28
"szembesülve a jobboldal csúsztatásaival és a szegényes ellenzékével, rajtunk múlik, hogy utat mutassunk egy alternatíva felé, nem négy év múlva, hanem most, tekintettel az európai választásokra és a döntő adminisztratív váltásra, hogy megértsük, hogy Párizs és Berlin mellett maradunk, vagy csatlakozunk Budapest és Varsó »elfuserált« demokráciáihoz”" Na most akkor mi is itt az alternatíva? A nyugati liberális, vagy a kereszténydemokrácia? Vagy valami harmadik út, ami valójában pusztán fedősztori, csak a brüsszelieknek benyalás? Azaz az útmutatás az alternatíva felé pusztán szómágia, hogy a ballib zsákutcás olasz modellt tovább erőltessék?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!