Nicolas Sarkozy Oroszországról: Nem fogjuk megsemmisíteni a világ második legnagyobb atomhatalmát

2023. szeptember 13. 22:30

A jobboldali párt egykori vezetője az Oroszországgal való diplomácia mellett érvelt.

2023. szeptember 13. 22:30

Nicolas Sarkozy, volt francia elnök ismét arra szólít fel, hogy Ukrajna maradjon semleges, és ismét az Oroszországgal való diplomácia mellett száll síkra – derült ki a BFM TV francia hírcsatornának adott interjújában.

Beszélhetünk Putyinnal” – hangsúlyozta a volt francia elnök szerdán a BFMTV-ben, annak ellenére, hogy augusztus közepén a Le Figaróban tett kijelentései vitát váltottak ki. A jobboldali párt egykori vezetője 

az Oroszországgal való diplomácia mellett érvelt, miközben azon az állásponton volt, hogy Ukrajnának semlegesnek kell maradnia, és nem szabad sem a NATO-hoz, sem az Európai Unióhoz csatlakoznia.

Ennek a háborúnak 500 ezer halottja van. Van egy agresszor, Oroszország, Putyin. És egy áldozat, Ukrajna. De el tudunk-e gondolkodni azon, hogyan lehet ebből kilábalni?” – kérdezte Nicolas Sarkozy.

Két megoldást lát a háború megállítására

Az első az, hogy „megsemmisítjük a másik felet”. De 

nem fogjuk megsemmisíteni a világ második legnagyobb atomhatalmát, különben fennáll a veszélye, hogy a világ totális háborúba süllyed

 – figyelmeztetett. És hangsúlyozta az általa szorgalmazott stratégiát: a diplomáciai megbeszélést.
Nicolas Sarkozy ezután államfői tapasztalataira hivatkozva indokolta megjegyzéseit: „Azt mondják nekem, hogy Putyin megváltozott, hogy nem lehet vele beszélni. 

Akik ezt mondják, azok általában olyanok, akik soha nem találkoztak vele”.

Nicolas Sarkozy határozottan kitartott irányvonala mellett, és megismételte Ukrajnával kapcsolatos megjegyzéseit is, amelynek semlegesnek kell maradnia.

Nyitókép: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. szeptember 14. 15:11
a vilag masodik legnagyobb atomhatalma az USA. Oroszorszag a legnagyobb, akar teruletileg ertjuk akar a robbanofejek szama szerint.
Agricola
2023. szeptember 14. 08:57
Helyesen beszél: „nem fogjuk megsemmisíteni a világ második legnagyobb atomhatalmát, különben fennáll a veszélye, hogy a világ totális háborúba süllyed” – figyelmeztetett.
drogqueen
2023. szeptember 14. 08:40
Akkor viszont az első számúnak, ugye az USA-nak joga van bármihez is. Ezen logika alapján. Még ahhoz is, hogy Orbán seggnyalóját, Szőllösit ne engedjék be az oeszágba...
falcatus-2
2023. szeptember 14. 08:16
"Nem fogjuk megsemmisíteni a világ második legnagyobb atomhatalmát..." Minő királyi többes? Vajon mire gondolt a kisegér mikor találkozni szeretne az elefánttal? Egyáltalán ki az a MI, akinek a nevében ilyen nagy ívűen bátorkodik polemizálni az elefánt sorsáról egy árkon kívüli gyepmester? Ö és egykori nyugdíjas baráti köre? Franciaország? EU? USA? NATO? Vagy milyen újkeletű gittegyletre kellene asszociálni a kedves olvasónak. Egykori klubtársainak utódai csak azt harsogták és harsogják ma is, hogy az oroszokat le kell törölni a Föld színéről, csakúgy, mint az ide delegált szaharin keverők is. Már rég leverték volna az oroszokat, ha lett volna hozzá reményük meg képességük, meg legfőképpen értelmi képességük. Pedig a világ csalántermelését is privatizálták és rendelkezésükre állt...korábban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!