Németország nem szöszözik a „kényes” könyvek fóliázásával, mint az „elmaradott” magyarok – hanem rögtön betiltja őket, úgy a tuti!

2023. szeptember 28. 19:11

Achtung, achtung, veszélyes könyv terjed Németországban! Vagyis terjedne, ha a zöld Családügyi Minisztérium cenzorhivatala el nem kaszálta volna. Nyugatos nyitottság!

2023. szeptember 28. 19:11
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

A német Családügyi Minisztérium alá tartozó Gyermek- és Ifjúsági Médiavédelmi Központ indexre tett egy szülőknek szóló (még letölthető) füzetecskét: a „Lasst Frauen sprechen” (Engedjétek szóhoz a nőket) elnevezésű feminista kezdeményezés „Kiút a transzneműség kultuszából” című útmutatója vált cenzúra áldozatává, miután

a fiatalokra nézve veszélyes médiaterméknek minősítették.

A brosúrában, amely egy „Visszalépés, visszaváltozás és megtisztulás – Szabadítsa ki gyermekét a genderkultuszból!” címmel egyébként magyarul is megjelent amerikai könyvön alapul, a szülők tippeket kaphat(ná)nak ahhoz, hogy a szakképzett orvosok és pszichiáterek véleményét felül nem írva és az esetleges kezeléseket önhatalmúlag be nem rekesztve miként tudják segíteni gyerekeiket a nemi diszfóriájuk feloldásában.

A kiadvány olyan, állítólagosan közveszélyes megállapításokat tartalmaz, mint hogy „a biológiai nem meg nem változtatható és bináris, a személyiség fluid és sokszínű”;

hogy a gyerekeket a szeretetbombázás érzelmi manipulációjával megkörnyékező transzkultusszal szemben a „kommunikáció, a logika és a szeretet fegyverével” kell fellépni, mindenkor elismerve és tiszteletben tartva a gyerek érzéseit és biztosítva őt arról, hogy bármi történik is, a szülei szeretni fogják, továbbá hogy nem kinyilatkoztatni kell, hanem kérdéseket feltenni, rámutatva a hiányzó logikára (mint például: ha a nemet meg lehet változtatni, akkor a nemzetiséget vagy az életkort miért nem? ha a gender fluid, miért nem váltogatható mindkét irányban? ha nem fluid, hanem fix, akkor pontosan hány éves kortól? satöbbi).

Olvashatunk benne továbbá olyan triviális megállapításokat, hogy a szülőnek igenis meg kell szabnia bizonyos határokat, átgondolva, hogy mi az, amiben viszont nyugodtan engedhet vagy ahol egyenesen fölösleges korlátoznia a kamaszt, valamint hogy nem jutalmazáson/büntetésen alapuló kontrollt kell gyakorolni, hanem a kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatot kell kiépíteni.

Használj énközléseket, ne kritizálj, légy jelen, ne szakítsd félbe, tudj bocsánatot kérni, ne kapd fel a vizet az ellenvetéseken – ilyesféle „romboló” tanácsokat kap a szülő a tizenévessel folytatandó kommunikációhoz.

A nemi diszfória lehetőség szerinti feloldásához az eltörlésre ítélt kiadvány javasolja az egész diszfória okainak és előzményeinek feltárását (ideértve az esetlegesen elszenvedett traumákat és a pornófogyasztást), valamint a másokkal való összefogást – például megkérve egy nagynénit vagy keresztanyát, hogy időnként szervezzen közös programot a kamaszlánnyal és próbáljon ő beszélgetni vele, hátha neki könnyebben megnyílik, skandalum – és egy olyan pszichoterapeuta felkutatását, akinél a terápia kimenetele nem kizárólag a nemváltás lehet, hanem akár a saját test elfogadása is.

Ez volna tehát az a súlyos füzetecske, amely a zöld Családügyi Minisztérium cenzorhivatala szerint hasonlóan képes veszélyeztetni a gyermekek fejlődését vagy későbbi társadalmi beilleszkedését, mint egynémely tömeggyilkosos-nemierőszakos thriller vágatlan verziója.

A szövetségi kormány queermegbízottja örömmel üdvözölte a (nők által zömében lányos anyáknak írt) segítő kiadvány betiltását.

Amely kiadvány radikális feminista szerzői egyébként az előszóban külön felhívták a figyelmet: az alapjául szolgáló könyvet egy konzervatív keresztény nő írta, viszont az „annyira értékes, hogy a más kérdésekben egyébként eltérő” politikai nézeteik nem lehetnek akadályai annak, hogy a konzervatív szerző „átfogó tudását a kétségbeesett német szülők rendelkezésére” bocsássák. És valóban: az ő eltérő politikai nézeteik nem is lennének akadályai ennek.

Az ügy mindenesetre nem zárult le: a szerzők most jogi úton kísérelnek meg szembeszállni a cenzúrával.

(Nyitókép: YouTube-képernyőfotó)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2024. január 02. 18:06
A németek mindig is gyakorlatiasan gondolkodtak. Kivétel Kant, Hegel, Marx stb.
syphax-2
2023. október 06. 06:11
Mondanak MINDENT ARRÓL, HOGY "MI VAN NÉMETBEN", MEG MINDENNEK AZ ELLENKEZŐJÉT IS. Jó magam sem ennek sem annak NEM ADOK HITELT. Viszont annak igen--amit a bőrömön érzek effektive és olykor--ha fritzek-kel vagy velük kapcsolatban "beavatottaknak maguat vélelmezőkkel".....HOGY LENÉZNEK, FELÜLRŐL KEZELNEK MINKET MAGYAROKAT! MIÉRT? MERT MÉG MINDÉG ŐK A "GAZDAGOK", A "JANIK".És nekik az az igazság amit a pénz diktál: "pénz beszél kutya ugaz alapon".....És ezzel persze nem igazán lehet mit kezdeni--a " beszéljetek bolondok mi hallgatunk"-on kivül...
T. Péter
2023. október 01. 15:14
"Németország nem szöszözik a „kényes” könyvek fóliázásával, mint az „elmaradott” magyarok – hanem rögtön betiltja őket, úgy a tuti!" Csak hát épp az a helyzet, hogy NEM TILTJA BE, hanem pont ugyanazt csinálja, mint mi. Ezeket a könyveket csak 18 év felettieknek, a boltban külön téve lehet eladni, és nem szabad reklámozni. Vagyis, EGÉSZEN PONTOSAN ugyanazt csinálják, mint mi: tehát ha nekünk szabad, akkor nekik nem? Ha náluk belekötünk, akkor a sajátunk miért jó? Na, egy különbség azért mégis csak van. Ott egy hivatal ELOLVASSA, és aszerint dönt pár ilyen könyvről. Nálunk a gumitörvény (amit még csak rendesen megfogalmazni sem sikerült) semmilyen konkrétumot nem tartalmaz, és nem egy-két konkrét könyvre vonatkozik, hanem MINDEN olyan könyvet hasonló sorsra ítél, ami a törvény szerint talán kényes lehet. Ezek az elmaradott, fasiszta, könyvégető németek meg csak azt, amit tényleg annak találtak. Igazából se ez nem jó, se az. Csak éppen nagyon nincs mit a németek szemére vetnünk.
istvanpeter
2023. szeptember 29. 13:19
Némileg aggasztó, hogy végül is, akár az emberiség nagyobbik fele is meghülyülhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!