Németország leállította a nagyhatótávolságú rakéták szállítását Ukrajnának

2023. szeptember 28. 10:18

A németek szerint a rakéták üzemeltetéséhez német mérnököket is kellene küldeni, amit nem szeretnének.

2023. szeptember 28. 10:18

Egyelőre le kell mondaniuk az ukránoknak a Nyugat által beígért „csodafegyverről” – írja a Wall Street Journal. A portál kifejti, hogy Németország egyelőre nem hajlandó átadni a nagy hatótávolságú Taurus rakétákat Ukrajnának, mert attól tartanak, hogy a rakéták működtetéséhez német technikusokra lenne szükség a harctéren. Attól félnek, hogy ezzel a lépéssel Berlin közvetlenül is fegyveres konfliktusba keveredne Moszkvával.

Ezt is ajánljuk a témában

A Wall Street Journal információi szerint 

Olaf Scholz kancellár utasítására állt el Németország a rakéták azonnali átadásától.

Az MBDA német hadiipari vállalat, a Taurus nagy hatótávolságú cirkálórakéták gyártója úgy véli, hogy az ukrán hadsereg kiképzése a fegyverrendszer kezelésére körülbelül három hónapot venne igénybe – írta a Bild am Sonntag információi alapján a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Nyitókép: CHRISTOF STACHE / AFP

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2023. szeptember 28. 23:01
Meggondolandó lenne mi is kerekedne ki abból, ha egy ilyen rakéta a Kremlben kötne ki. Ezt valaki elmagyarázhatná ennek a hülye németnek. Persze Kiev messsze van Drezdától és Kievben úgy sem übermensek laknak csak birkák...szerinte.
P_F_Juli
2023. szeptember 28. 22:59
Az ukránok beígérték, hogy akár Iránt vagy Szíriát is megtámadnák - nyugati támogatással. Lehet, hogy a németek beijedtek, mivel ennyi erővel akár vissza is küldhetnék Németország felé? Ha Moszkva felé küldenének ilyen csomagot, Ukrajna fölött gombafelhők emelkednének....
roccobaba
2023. szeptember 28. 21:53
Rémes, hogy egyetlen nyugdíjemelesnél sem kűzdött ennyire a kormany, hogy minél kevesebbet kelljen kifizetnie a nyugdijasoknak. Hatalmas pofátlanság.
Stingary76
2023. szeptember 28. 20:56
"az ukrán hadsereg kiképzése a fegyverrendszer kezelésére körülbelül három hónapot venne igénybe" Kiket hülyítenek ezzel? 3 hónap? 3 hónap arra sem elég, hogy egy katonát kézifegyverekre kiképezzenek, szakasz vagy század szinten történő hadműveletek végrehajtására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!