Nem hagyhatjuk, hogy az amerikai kormányt túszul ejtse Ukrajna

2023. szeptember 21. 15:56

Egyszerűen megfogalmazva: nincs pénzünk, amit Ukrajnába küldhetnénk.

2023. szeptember 21. 15:56
null
Rand Paul
Rand Paul
The American Conservative

„Nem fogok hozzájárulni semmilyen kiadási intézkedés gyorsított elfogadásához, amely több amerikai segélyt jelentene Ukrajnának.

Egyszerűen fogok fogalmazni: nincs pénzünk, amit Ukrajnába küldhetnénk. Az idei deficitünk 1.5 trillió dollár. Annak pedig nincs értelme, hogy Kínától kölcsönkért pénzzel segítsük Ukrajnát. 

Az orosz-ukrán háború kitörése óta az amerikai adófizetők 113 milliárd dollárt nyújtottak Kijevnek. A háború 583 napja alatt, 2022 február 24-étől kezdve egészen szeptember végéig ez havi átlagban 6,8 milliárd dollár – avagy 223 millió dollár naponta. 

Volodimir Zelenszkij ezen a héten Washingtonban fog lobbizni a Kongresszus előtt, hogy további 24 milliárd dollárt kaphassanak a Biden-adminisztrációtól. 

Mikor ér véget a segélyezés? Mikor ér véget a háború? Fel tudja akárki vázolni, miképp fog kinézni az ukrán győzelem? Mert Biden elnök úr biztosan nem tudja. Az ő elnöksége egész egyszerűen nem vázolt fel semmilyen stratégiát, de még csak célkitűzést sem a háborúval kapcsolatban, Ukrajna régóta várt ellentámadása pedig nem tudott eredményt felmutatni keleten.”

A szerző Kentucky állam republikánus szenátora.

 Nyitókép: Stefani Reynolds / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik