Nem elég, hogy a lengyelek kihátráltak Ukrajna mögül, Kijev most újabb fegyverszállító szövetségest veszíthet el

2023. szeptember 21. 10:10

Nagy az esély, hogy Szlovákia támogatását is elveszíthetik az ukránok.

2023. szeptember 21. 10:10
NATO Summit In Vilnius, Lithuania

Alig tudott még dönteni Kijev, miképp is reagáljon a Lengyelországgal napok alatt megromlott viszonyára, most újabb problémával kell szembenéznie: könnyen lehet ugyanis, hogy egy újabb szövetséges államot veszíthet el, aki eddig fegyverekkel támogatta.

Robert Fico korábbi szlovák miniszterelnök ugyanis a Sky News szerint egy kampányeseményen belengette: 

Mi békés ország vagyunk. Egy darab töltényt sem fogunk küldeni Ukrajnának”.

Noha Szlovákia eddig fegyverekkel támogatta Kijevet, Fico ugyanakkor úgy véli: erről majd le kell ülni tárgyalni, és át kell gondolni majd Pozsony álláspontját, ugyanis, álláspontja szerint „Oroszország soha nem fogja elhagyni a Krímet, és az ellenőrzésük alá vont területeket”.

Lengyelország mellett Szlovákia is betiltotta az ukrán gabona belföldi értékesítését, jövő héten ráadásul választás lesz az országban, mely során jó esélye van Robert Fico volt miniszterelnöknek, hogy visszatérjen az ország élére.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / AFP

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2023. október 02. 08:51
ez a zselé napról-napra egyre rondább
bbalu56
2023. szeptember 21. 20:36
Állandóan azzal jönnek, hogy ha nem állítják meg Putyint, akkor ráront Európára... Én például SEMMI félelmet nem érzek ez ügyben.... Csókoltatom az oroszokat... Abszolút nyugodt vagyok!... Mi a frászt ugrálnak ezek a barmok?! A lengyelek meg hülyék... de ezt talán már sokan elmondták...
Dixtroy
2023. szeptember 21. 15:57
Nem értem, eddig az ukrán diplomácia, a fenyegetőzős-követelőzős nagyon szépen remekelt, egyszer csak meg elvesztette a varázserejét?
nemmondom
2023. szeptember 21. 15:22
Milyen szlovák fegyverek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!