Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Megvannak a kifogások, Stoltenberg szerint ezért olyan lassú az ukrán offenzíva

2023. szeptember 07. 14:14

„Soha senki nem mondta, hogy ez könnyű lesz” – fogalmazott a NATO-főtitkár.

2023. szeptember 07. 14:14

Ukrajna előrehaladást ért el a júniusban megkezdett ellentámadással, amelynek célja az orosz erők által elfoglalt területek visszanyerése – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön az Európai Parlamentben. Az uniós parlament külügyi bizottságában történő meghallgatásán a főtitkár kiemelte: az ukránok fokozatosan teret nyernek, képesek voltak áttörni az orosz erők védelmi vonalait, és haladnak előre, azonban hozzátette, hogy 

a folyamat lassan halad az orosz erődítmények és aknamezők miatt.

 Stoltenberg szerint várható volt, hogy az ellenoffenzíva lassan halad majd. „Soha senki nem mondta, hogy ez könnyű lesz. A történelem során aligha láttunk több aknát a csatatéren, mint amennyit ma Ukrajnában. Nyilvánvaló, hogy az előrehaladás rendkívül nehéz. Azonban fokozatosan haladnak előre, talán nem olyan gyors ütemben, mint vártuk, de 

naponta néhány száz métert, ami azt jelenti, hogy az oroszok teret veszítenek” 

– hívta fel a figyelmet, majd az ukrán erőket a harctéren elért eredményeikért dicsérve hozzátette: „A kiindulópont az, hogy az orosz hadsereg korábban a második legerősebb volt a világon, most pedig a második legerősebb Ukrajnában. Ez lenyűgöző teljesítmény az ukrán erők részéről”. 

(MTI)

Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. szeptember 08. 13:32
Undorito csicskalélek.
Málaga21
2023. szeptember 07. 21:32
„Soha senki nem mondta, hogy ez könnyű lesz” – fogalmazott a NATO-főtitkár. (2023 szeptember) „Soha senki nem mondta, hogy ez ellentámadás lesz” – fogalmazott a NATO-főtitkár. (2023 december)
Lombi
2023. szeptember 07. 20:11
Meg különben is. Nagy az alljnövényzet. Aztán jön a sár. Utána hideg lesz és esik a hó.....
Kanmacska
2023. szeptember 07. 17:52
Ez tiszta hülye! Kit akar ezzel megbolondítani? Az ukik elvesztették az elit alakulatok (82-es rohamdandár, stb.) embereinek nagyobb részét, mintegy 40-50 ezer embert. Ezeket pótolják a nyuggerekkel. A tüzérségük gyengébb az oroszokénál. A légierejük is, illetve az alig van nekik. Egy eredményes támadáshoz legalább háromszorosemberfölény kellene, de nagyjából egálban vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!