Már a vízen is támadnak az ukránok – haditengerészeti drónokat semmisítettek meg a Fekete-tengeren

2023. szeptember 02. 11:19

Orosz közlés szerint a három, vezető nélküli csónak célpontja a Krími híd volt.

2023. szeptember 02. 11:19

Oroszország több ukrán dróntámadást hiúsított meg az elmúlt órákban az orosz szárazföldet a Krím félszigettel összekötő híd ellen.

Az orosz védelmi minisztérium a Telegramnak küldött üzenetekben azt írta, hogy a Fekete-tengeren megsemmisült három, félig merülő vezető nélküli csónak, amelyeket „a kijevi rezsim” küldött, hogy terrortámadást hajtsanak végre a Krími híd ellen. A minisztérium szerint két támadás indult a híd ellen: pénteken késő este egy, szombaton hajnalban további két, robbanóanyaggal megrakott csónakkal.

A hidat azután építették, hogy Oroszország 2014-ben annektálta a Krím-félszigetet. A 2018-ban elkészült híd az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete óta kiemelt célponttá vált, egy júliusban végrehajtott támadás komoly károkat okozott a híd szerkezetében és két ember halálát okozta.

(MTI)

***

Nyitókép: STRINGER / AFP

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. szeptember 02. 21:48
sZAROS PROPAGANDISTA; "egy júliusban végrehajtott támadás komoly károkat okozott a híd szerkezetében és" CIVIL, APA és lánya " két ember halálát okozta."
george-soros-2-0
2023. szeptember 02. 13:01
Amig állnak a hidak Kijevnél addig az oroszok pofájába röhögnek.
Kovács Ubul
2023. szeptember 02. 12:52
"egy júliusban végrehajtott támadás komoly károkat okozott a híd szerkezetében" - egy korábbi meg még komolyabbakat: "2022. október 8-án a hídon történt robbanás következtében a 2×2 sávos közúti pályatest egyik fele több szakaszon leomlott, a vasúti pályán hét üzemanyagot szállító kocsi kigyulladt"
orokkuruc-2
2023. szeptember 02. 12:51
folyt.köv.: Kijevtől keletre,vagy nyugatra. 12-16 Hiroshima kaliberű cucc , észak-dél vonalban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!