Lengyelország minden kedvezményt megvonhat az ukrán menekültektől

2023. szeptember 22. 11:46

Kijev nem járt el túl bölcsen, az biztos.

2023. szeptember 22. 11:46
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Vélhetően teljes örmény kapituláció lesz Karabahban. A tervek szerint szeptember 21-én Jevlakh városában találkozóra kerül sor Hegyi-Karabah örmény lakosságának képviselői és az azerbajdzsáni hatóságok képviselői között. Itt beszélik meg várhatóan, hogy milyen keretek közt lehet beszélni a reintegrációról, a helyi lakosság védelméről – azaz arról, hogyan kerülhető el 100.000+ örmény elmenekülése vagy elűzése, ami harcok esetén igen valószínű lenne.

Más: tovább eszkalálódott a lengyel-ukrán viszály. Duda nem találkozik Zelenszkijjel New Yorkban, és Varsó teljes blokáddal fenyeget az ukrán termékkel szemben. Sőt, 2024. jan 1-től akár minden kedvezményt megvonhatnak az ukrán menekültektől. Ezen eseményeket persze részben a lengyel választási kampány részeként kell értelmezni, de hogy Kijev nem járt el túl bölcsen ebben a kérdésben, az biztos.

Már a volhíniai ügyben tett részleges ukrán gesztus is mély csalódást okozott Duda és a lengyel jobboldal számára – többet vártak sokkal. Nos, a hála nem politikai kategória – főleg nem az a külpolitikában. Aki azt gondolja, hogy az, az menjen el Zágráb külvárosának külvárosába, az Antall József utcába. Ennyi maradt a köszönetből azért, hogy 1991-1995 között Budapest minden eszközzel segítette Zágrábot, beleértve a fegyvereket is.”

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kecmec
2023. október 21. 05:50
A kis uszító..... párhuzamot vonni a két esemény között , itt is meglátszik a szagértelmed . A hohol jelemed csak felszínre tör a szakértést még gyakoroljad a szarkeverést mellözed.....
Chekke-Faint
2023. szeptember 22. 17:03
No nem olyan eccerű ez. A lengyel kormány komoly gondolatokat oszt meg a USA-val. Hát ebből kell kiindulni szagértő Úr.
Majdmegmondom
2023. szeptember 22. 16:07
A lengyelek nem vonnak meg semmit az ukránoktól. Egy darabig - amíg megállapodás nem születik és a választások le nem zajlanak - a gabonát nem veszi át, aztán minden megy tovább...
Mandiner444hu
2023. szeptember 22. 13:18
Sunyi, gerinctelen Mandiner szerint még mindig sokan kommentelnek. Így az eddigi meghozott intézkedéseik mellé további nehezítéseket eszközölnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!