Lengyel lap: A Soros-hálózat harcba száll Varsóért

2023. szeptember 04. 18:57

Az egyik legfontosabb lengyel napilap, a Rzeczpospolita Sorosék kezébe került.

2023. szeptember 04. 18:57

Egészen pontosan a Rzeczpospolitát kiadó Gremi Media-ban szerzett többségi részesedést a holland Pluralis B.V, amelyet 

Soros György Nyílt Társadalom Alapítványához erősen kötődő személyek irányítanak.

A hivatalos közlemények szerint a vásárlás „semleges” volt, tiszteletben tartják majd a szerkesztőség függetlenségét, és 

„a független lengyelországi médiát kívánják támogatni”.

Csak hát közben a lengyel lapok arról írnak, hogy a Pluralist hivatalosan azért hozták létre, hogy „megakadályozzák a média »orbánizálódását« Közép-Európában”.

Ezt alátámasztandó, a DoRzeczy lengyel jobboldali lap idézi a Soros Economic Development Fund közleményét arról, hogy miért fektettek be a Pluralisba: „2005 óta a független európai médiát egyre nagyobb veszély fenyegeti, mégpedig az, hogy a tőke a politikusok és a politikailag elkötelezett oligarchák kezében összpontosul. A 2000-es évek végi pénzügyi válság és a közösségi média technológiája megzavarta a hagyományos médiamodelleket, és megkönnyítette a gazdag oligarchák és kormányok számára a hírszolgáltató cégek felvásárlását. Számos kormány megváltoztatta szabályozási környezetét, hogy nagyobb ellenőrzést gyakoroljon a tájékoztatás felett, és az állami pénzeszközök felhasználása a média finanszírozására a média függetlenségének megbomlásához vezetett. 

Ez az ellenséges környezet viszont a külföldi médiatulajdonosok elvándorlásához vezetett a térségből, 

ami vákuumot teremtett, amelyet nagyrészt politikai érdekek töltöttek be.”

Mindez tökéletesen beleillik abba a „tervbe”, amit Alex Soros a Politico hasábjain jelentett be: nem vonulnak ki Európából, hanem áthelyezik a fókuszt Kelet-Európára.

Ezt is ajánljuk a témában

Így szállnak Sorosék harcba Varsóért

Szintén a DoRzeczy így ír az esetről: „Soros György átadta a hatalmat fiának, Alexander Sorosnak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a milliárdos nem akarja befolyásolni a világ sorsát. [...] A globalisták a varsói kormányt olyanra akarják cserélni, amelyik teljesen megfelel az optikájuknak.

Megemlítik egyébként a Magyar Nemzet cikkét is Korányi Dávidékról, illetve az Action for Democracy machinációról is szót ejtenek.

Szerintük a Rzeczpospolita a „káosz szolgálatába” áll a tranzakcióval, az ugyanis „még akkor sem nevezhető üzleti tranzakciónak, ha a szóban forgó vállalat egy szokásos, a részvényesek érdekeit követő nyereségtermelő vállalkozás lenne”, hát még akkor, ha Soroshoz köthető.

Ha tehát Soros újabb lengyel médiumot vesz át, az biztosan nem azért van, mert itt lehetőséget látott a profitja megsokszorozására” – szögezik le.

Nyitókép: Alexander Soros Facebook-oldala

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. szeptember 05. 06:18
Takarodjatok! ÖRÖKRE!!! És soha ne is álmodjatok róla, hogy bármiről is tudomást veszek, bármibe is bele megyek. SEMMI KÖZÖM NINCS NEM VOLT ÉS AKÁRMIT IS TEGYETEK NEM LESZ HOZZÁTOK ÉS AZ ŐRÜLTSÉGEITEKHEZ.
II.baljoska61
2023. szeptember 05. 05:18
Szánalmasra sikeredett ez a cikk is. Mondjuk, a jobbágyoknak ez is elég . A Pluralis 57%-ot vett meg a lapból. Ennek az 57%-nak a 17,41%-a "Sorosé", ugyanis ekkora része van a Pluralis-ban. De azért csak hőzöngjetek, fidióták...
zakar zoltán béla
2023. szeptember 04. 20:03
Kápüizmus 1944./1998..CBS
gyaloggos
2023. szeptember 04. 19:53
AMENNYIBEN rosszmájú lennék, ANNYIBAN azt mondanám, VÉGRE mást is megtaláltak! DE! EZ nagyon nem jó nekünk sem, a lengyeleknek meg pláne nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!