Lavrov: Bármit is mondanak, az amerikaiak irányítják ezt a háborút

2023. szeptember 17. 17:02

„Ukrajnát éveken át készítették fel arra, hogy önmaga feláldozásával harcoljon Oroszország ellen” – nyilatkozta az orosz külügyminiszter.

2023. szeptember 17. 17:02

Az Egyesült Államok irányítja az Oroszország elleni háborút Ukrajnában – jelentette ki Szergej Lavrov külügyminiszter a Rosszija 1 televízió Moszkva. Kreml. Putyin című vasárnapi műsorában.

Ukrajnát éveken át készítették fel arra, hogy önmaga feláldozásával harcoljon Oroszország ellen, 

és stratégiai vereséget mérjen rá. Bármit is mondanak, ők (az amerikaiak) irányítják ezt a háborút, ők szállítják a fegyvert, a lőszert, a hírszerzési és a műholdas adatokat – ők háborúznak ellenünk” – mondta. A miniszter ekképpen kommentálta azt az értesülést, miszerint 

 

Washington még több nagyhatótávolságú rakétával tervezi ellátni Kijevet. 

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a tervek szerint jövő héten az Egyesült Államokba utazik, egyebek között az ENSZ-közgyűlés ülésszakára. Az amerikai média szerint Washington közel áll ahhoz a döntéshez, hogy ATACMS rakétákat ad át Ukrajnának, amelyeknek a hatótávolsága háromszáz kilométer, és amelyeket HIMARS sorozatvetőkből lehet indítani.

(MTI)

Nyitókép: RODGER BOSCH / AFP

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2023. szeptember 17. 19:11
Az Ukrajnában élők rohadtul nem akarnak egy komcsi oroszország gyarmataként élni. Az ukrajnai lakosság túlnyomó része Európával szimpatizál, nem az oroszokkal. Lavrov meg egy komcsi őskövület.
Zjzj
2023. szeptember 17. 19:04
Tuzszunetet azonnal, ki a nato csapatokat ukrajnabol, zold utat a dicso orosz hadseregnek, hogy a hatarra vonulhassunk es a gatyankat lehuzva varjuk a muszkakat! Putler +zorban, lavor+kerekkoto, koverke+medveszar, micsoda duelek!
llnnhegyi
2023. szeptember 17. 18:55
Az egész világ előtt nyilvánvaló! Ez gaztett! Biden Pelosi Blinken Nuland Soros Stoltenberg usademokraták a fő bűnösök! Tűzszünetet azonnal!
Kovács Ubul
2023. szeptember 17. 18:39
Orbán ugyanezt mondta pénteken - annyival felülmúlta a hazug muszka minisztert, hogy a ruszkikra már nem is utalt. Mintha ott sem lennének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!