Kitört az újabb azeri-örmény háború: Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot

2023. szeptember 19. 13:07

A cél az örmények lakta, de Azerbajdzsánba beékelődött terület visszafoglalása.

2023. szeptember 19. 13:07
null

Cikkünk frissül...

Katonai műveletet indított Azerbajdzsán a vitatott hovatartozású, többségében örmények lakta azeri beékelődés, Hegyi-Karabah visszafoglalásáért – jelentette be kedden a bakui védelmi minisztérium. 

A tárca közleményében részletekre nem tért ki, csak annyit közölt: a „terrorelhárító művelet” néhány órával azután kezdődött, hogy négy katona és két polgári személy örmény diverzáns akcióval elhelyezett aknák miatt életét vesztette Hegyi-Karabahban. A közlemény szerint Baku tájékoztatta Oroszországot és Törökországot a hadműveletről. Az örmény védelmi tárca azt közölte, hogy az Azerbajdzsánnal közös határán viszonylag stabil a helyzet. Hegyi-Karabah és kisebb környező területek az 1994-ben véget ért örmény-azeri háború után az örmény szakadárok ellenőrzése alá kerültek, de a 2020 őszi háborúban Baku jelentős területeket visszafoglalt.

Frissítés 13:49

Hegyi-Karabahban akkor lesz béke, ha az örmény katonák elhagyják a térséget és a szakadár helyi hatóságokat feloszlatják – közölte kedden az azeri külügyminisztérium, miután a bakui védelmi minisztérium bejelentette: katonai műveletet indított az örmények lakta szakadár enklávé ellen. A szakadár hegyi-karabahi hatóságok kedden közölték, hogy a terület fővárosa, Sztepanakert „intenzív tűz” alatt áll. A hatóságok szerint Azerbajdzsán a beékelődés körüli teljes frontvonalon rakétákkal és tüzérséggel támad. Az örmény védelmi minisztérium közölte, hogy nincs katonai személyzete, sem felszerelése Hegyi-Karabahban.  Oroszország a hegyi-karabahi vérontás leállítására szólította fel Örményországot és Azerbajdzsánt
 

(MTI)

 

Nyitókép forrása: MTI/EPA/Poman Ismayilov 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2023. szeptember 19. 20:13
Mostlegyokosdomokos: putler vagy erdogenny zorbanko?!
dios1968
2023. szeptember 19. 18:50
Menjenek a f...a ezek is nem bírnak a vérükkel
contractor-2
2023. szeptember 19. 17:39
Hát, ha Irán megszórná Bakut egy pár fölös rakétával, az érdekes fejlemény lenne. Nincs is nagyon messze. Ugyanis eddig Irán az örmények oldalán állt.
Lami66
2023. szeptember 19. 16:38
Nahát! Szerinted volt ennek előzménye? Na, tippelj..... Pontosan egy hete volt egy közös örmény+usa hadgyakorlat az örményeknél. Na ki keveri a szart arrafelé? Ki csinálja a zukránia2 műsort?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!