Kínai kémgyanú Londonban, áll a bál

2023. szeptember 12. 12:09

Kínával való kémkedés gyanújával tartóztattak le egy brit parlamenti munkatársat – Rishi Sunak kormányfő meg van döbbenve.

2023. szeptember 12. 12:09
null

Kémbotrány tört ki Londonban. A Politico beszámol arról: egy brit parlamenti munkatársat

letartóztattak azzal a gyanúval, hogy a kínai államnak dolgozik.

A Sunday Times szerint az illető számos nagy nevű konzervatív képviselővel kapcsolatban volt, beleértve a külügyi bizottság elnökét és a biztonságügyi minisztert, Tom Tugendhatot.

A letartóztatott személy az ügyvédjén keresztül viszont azt üzente: elutasítja a kémvádakat, ami mindennel szemben áll, mint amit ő képvisel.

Rishi Sunak brit konzervatív kormányfő, aki épp hogy visszaért az Indiában tartott G20-csúcsról, arról beszélt a londoni parlamentben, hogy „a hely szentségét meg kell védelmezni, ahogy meg kell védeni a demokráciát és a biztonságunkat is”.

A vitában felszólalt Liz Truss előző miniszterelnök is. A rövid és botrány kormányfőséget maga mögött tudó konzervatív képviselőnő

kifejtette: „Kína jelenti a legnagyobb veszélyt a világra és Nagy-Britanniára, a szabadságra és a demokráciára”, 

és feltette a kérdést, hogy egyébként a saját kormánya egyetért-e vele.

A botrányt kihasználta a Munkáspárt is: egy képviselőjük azt kritizálta, hogy a brit konzervatív miniszterek egyik alkalommal „nyaliznak Kínának”, máskor pedig kemény szavakkal üzengetnek neki.

 

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. szeptember 12. 14:22
Valóban ennek a bevezetése a Falanszterig röpít minket, no meg a világállamig, amiben nem lesz szükség az egyén döntésére, mert a bölcs tőkések szabják meg a létünket. Na, ja!
pipa89
2023. szeptember 12. 14:22
Liz Truss: „Kína jelenti a legnagyobb veszélyt a világra és Nagy-Britanniára, a szabadságra és a demokráciára”. Megszólalt a káposzta lady! Ti, az angolszászok selejtje, mind egytől egyig a Brexitet követően másztatok elő a föld alól és persze a Goldman Sachs-tól... Ha van valaki, aki veszélyt jelent a világra, az a globális tőkehatalom, amely megkerüli a demokratikus választásokat, amely föderalizál, hogy egészben nyeljen piacokat, amelyiknek saját Pandora-szelencéje van, amiből hol migráns-tömeget, hol pandémiát, hol Big Pharmás oltóanyagot, hol szabadságkorlátozást, hol háborút és gerjesztett világvége hangulatot engednek az emberiségre. Biztosan van kapcsolódási pont a kínai globális tőke és a jenki között, példának okáért ott a Biden-família, és a davosi agymenést gerjesztő Klaus Schwab, meg a fia, aki Kínában tanulmányozta a social credit-rendszert, amit a digitális pénzzel kötöttek össze kontroll alatt tartandó a lakosság fogyasztását és szabad mozgását.
rafiki
2023. szeptember 12. 12:53
A pakisztáni kém le van döbbenve a kínai kém lebukása miatt. Egy angol állampolgárnak már nincs mihez lojálisnak lenni. Aki többet fizet, annak a szekerét tolja.
connorj
2023. szeptember 12. 12:47
😊 https://m.youtube.com/watch?v=WS1NoaMthQQ (Hogy Róna Peti is boldog legyen.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik