Jourová asszony és a politikai detox

2023. szeptember 29. 15:31

Nagyon megörültünk, hogy alelnök asszony végre eltámolyog az elvonóba.

2023. szeptember 29. 15:31
Vera Jourová cseh EU-biztos
Felföldi Zoltán
Magyar Nemzet

„Elég volt, kész, befejezte, tájékoztatott bennünket tíz év – egyébként felejthető – politikai pályafutás/ámokfutás után az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke, Vera Jourová, aki úgy fogalmazott, hogy tíz év után talán politikai detoxra lesz szüksége. Nagyon megörültünk, hogy alelnök asszony végre eltámolyog az elvonóba, és a hozzá hasonlóan nem éppen magyarbarátságáról híres Jean-Claude Juncker, Daniel Cohn-Bendit, Frans Timmermans és Martin Schulz után (akik közül Junckerre ráférne egy valódi detox, Schulz meg már túl is van rajta) végre ő is megy a levesbe.

Jobb későn, mint soha, nyugtáztuk szeptember 26-án délelőtt, amikor a fentiek szerint értesültünk róla, hogy Jourová végleg leszokott a politizálásról, de aztán hamar összezavarodtunk, mert még aznap délután befenyítette Elon Muskot, mondván, a korábban Twitter, újabban X néven ismert közösségi médium messze elmarad a dezinformációellenes uniós normáktól, és figyelmeztette: »Mi figyelni fogjuk, mit csinál.«

Úgy látszik, nem olyan könnyű a leszokás, és Jourová mégsem megy a detoxba, helyette tovább politizál sokunk nagy örömére. És tényleg örülünk, mert olyan kifejezéseket és olyan kontextusban használ, amitől nekünk itt, Közép-Európában kellemes bizsergés futott végig a hátunkon, mert régi szép emlékek jutnak az eszünkbe. Ilyenek a dezinformáció, a demokrácia védelme, az eszmék háborúja, a propaganda, az uniós értékek. Mintha már hallottunk volna hasonlókat. És mintha az Európai Bizottsághoz nagyon hasonló bizottságok (Központi Bizottság, Politikai Bizottság) nagyon hasonló tisztviselői figyeltek, figyeltettek volna már bennünket, például hogy betartunk-e bizonyos (szovjet)uniós normákat, és megfelelünk-e bizonyos (szovjet)uniós értékeknek.”

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FeketeFehér
2023. szeptember 30. 15:47
Felföldi Zoltán csak egy fideszes tahó.
Ad majorem Dei gloriam
2023. szeptember 30. 10:20
Vicces, ahogy a fél jobboldal örömtáncot jár Jourová miatt. Mintha nem lenne még 1000 ugyanilyen globalista bábu, aki pontosan illeszkedik abba a foglalatba, ahonnét ezt a cseh némber kicsavarja magát.
Gullwing
2023. szeptember 29. 17:48
Ballibcsi tehát szarból van.
robertdenyiro
2023. szeptember 29. 17:06
"befenyítette Elon Muskot, mondván, a korábban Twitter, újabban X néven ismert közösségi médium messze elmarad a dezinformációellenes uniós normáktól, és figyelmeztette: »Mi figyelni fogjuk, mit csinál.«" Ezt beszoptad nyanya. Magáncég. Olyan szabályzatot tart fenn, ami neki tetszik. Nem kell neki az eu dezinformációs politikáját követnie, pedig ti nagyon szeretnétek. Inkább vegyetek magatoknak egy twittert oszt nyomjátok rajta a ballibnáci dezinfromációs fatwáitokat megállás nélkül. Biztos lesz rá kereslet, tele van az európai padlás ostoba proli ballibtálib szektás barommal akik önként, telepofára zabálják majd a dezinformációs fosotokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!