Jean-Marie Le Pen unokája a „Visszahódítás” nevű formáció listavezetője lesz az EP-választásokon

2023. szeptember 07. 14:37

A párt szerint a bevándorlás kérdése „európai prioritás”.

2023. szeptember 07. 14:37

A francia Nemzeti Frontot alapító Jean-Marie Le Pen unokája, Marion Maréchal lesz Eric Zemmour volt jobboldali elnökjelölt, publicista pártjának a listavezetője a jövő évi európai parlamenti választásokon. A Visszahódítás nevű formáció a Marion Maréchal nagynénje, Marine Le Pen által alapított, és a felméréseket jelenleg vezető 

jobboldali szuverenista Nemzeti Tömörülés egyik nagy riválisának ígérkezik.   

A Nemzeti Tömörülés elődpártjának, a Nemzeti Frontnak egykori parlamenti képviselőjét, Marion Maréchalt a Le Figaro című napilap honlapján szerda este megjelent interjúban nevezte meg a tavalyi elnökválasztás első fordulójában 7 százalékot elérő Eric Zemmour a pártja listavezetőjének.   

A bevándorlás kérdése „európai prioritás”

„Azt szeretném, hogy egy teljes fiatal nemzedék támogassa őt, minden jobboldali pártból, amely csatlakozott hozzám az elnökválasztás alatt, és hogy a lehető legjobb eredményt érjék el” – mondta Eric Zemmour, aki szerint Marine Le Pen unokahúga „tehetséges”. „Anélkül is képviselheti az ember a meggyőződését, a koncepcióját Európáról, hogy listavezető lenne” – mondta a Le Figarónak Eric Zemmour, aki ugyanakkor a kampányban személyesen részt kíván venni.  

 

A június 9-i európai választásokat a bevándorlásról tartott népszavazássá alakítjuk át” 

 

mondta a pártvezető, miután szerinte a kérdés „európai prioritás”. A volt elnökjelölt ugyanakkor nem támogatja a Nemzeti Tömörülés elnökének, Jordan Bardellának a javaslatát arról, hogy az európai választások napján Franciaország népszavazást tartson a bevándorlásról.   

A jelenleg 33 éves Marion Maréchal a 2017-es elnökválasztást követően -, amelynek második fordulójában elnökjelölt nagynénjét legyőzte Emmanuel Macron – visszavonult a politikától, majd Institut des Sciences Sociales, Économiques et Politiques (ISSEP) néven politikai magániskolát alapított. Marion Maréchal megerősítette politikai visszatérését, de jelezte: azt szeretné, ha a 2027-es a francia elnökválasztáson is Eric Zemmour lenne a Visszahódítás elöltje. Marion Maréchal 2019-ben kilépett a Nemzeti Tömörülésből, s a tavalyi elnökválasztáson már Eric Zemmour pártját támogatta, majd annak alelnöke lett.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2023. szeptember 07. 18:47
De remélem ő nem dinnye.
survivor
2023. szeptember 07. 17:26
Nagy , NAGYON NAGY bajoknak kell történnie Európába -illetve a Világban, amíg érdemi változás lesz. Ha fiatal lennék, én betárolnék mindent: gyógyszert, vizet, kaját , energiát. Magyarország kis hely, de nagyobb országokban elmenekülhetsz a "wilderness" be. Nálunk csak a Mátra alkalmas némileg, Esetleg Zalában helyek... Kanadában, USA-ban , Oroszországban túl lehet élni dolgokat , mondjuk egy kisváros közelében.
survivor
2023. szeptember 07. 17:21
Franciaországban JOBBOLDALI fordulat ? Még nem fogyott el a jólét......
Welszibard
2023. szeptember 07. 16:58
Zemmour sokkal radikálisabb mint Marine Le Pen, kemény migráns kiutasításokat akar. Marine Le Pen "népfrontosabb" lett mert rájött, hogy már túl sok a vegyes házasságú család, ezért nem akarja a xenofób (idegengyűlölő) nacionalista látszatát kelteni. Marin Macron elnökkel akar rivalizálni, nem Zemmourral. Az a baj, hogy a két jobboldalnak össze kellene fognia, mert a francia liberalizmusnak igen nagy hagyománya van (még akár az önelveszejtésig is).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!