Ismét felszólítást kaptunk Brüsszeltől, ezúttal az ukrán gabonavita kapcsán

2023. szeptember 17. 18:20

Az Európai Bizottság kompromisszumkészséget és konstruktivitást vár el egyes tagállamoktól.

2023. szeptember 17. 18:20

Az Európai Bizottság vasárnap konstruktivitásra szólította fel Lengyelországot, Magyarországot és Szlovákiát, miután azok egyoldalúan kijelentették, hogy a Bizottság döntése ellenére továbbra is tiltják az Ukrajnából származó gabonaimportot – olvasható a Reuters cikkében. „Tudomásunk van egyes tagállamok egyoldalú intézkedésekkel kapcsolatos bejelentéseiről. Most az a fontos, hogy 

minden ország a kompromisszum szellemében dolgozzon és konstruktívan lépjen fel”

 – mondta a Bizottság szóvivője. A portálon emlékeztetnek: Ukrajna a világ egyik legnagyobb gabonaexportőre volt, mielőtt Oroszország 2022-es inváziója csökkentette a mezőgazdasági termékeknek a fekete-tengeri kikötőkön keresztül a globális piacokra történő szállítására való képességét. Azóta az ukrán gazdák 

a szomszédos országokon keresztül történő gabonaexportra támaszkodnak. 

A szomszédos országokba irányuló gabona- és olajosmag-áradat azonban hatással volt a helyi gazdák jövedelmére, és azt eredményezte, hogy a kormányok betiltották az Ukrajnából származó mezőgazdasági importot.

Nyitóképen: Mezőgazdasági gép Harkiv régióban. Fotó: Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / AFP

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Haramia
2023. szeptember 18. 15:12
Az éhező afrikai meg hadd várjon. Mert a nyugati kapzsi országok továbbra is a gyarmattartói attitűdöt ismerik. Ezt akarják eljátszani Kelet-Európával is. Az afrikai éhezőnek, ha nem tetszik, akkor migrálhat Európába, ahol majd összetűzésbe kerül az ős lakossággal. A nyugat-európai államok meg Biden fenekét környékezik. De mára az a szép, hogy már saját polgáraikat sem tisztelik. Tovább erőltetik a progresszív ideológiát mindenkire. Még hogy szolidaritás! Miféle szolidaritásról beszél itt egyáltalán a Leyden luvnya? Szolidaritásból kellene belepusztulnia a magyar gazdáknak vagy a magyar gazdaságnak? Ukrajna érdeke előrébb való mint a uniós polgároké? Amerika érdeke mindenek felett? A nyugati országok a gabona bespájzolásával a saját nemzetgazdaságukat is gallyra teszik. Semmi jó nem származik belőle. Sok itt a hazugság. 🤥 És gyűlnek a sötét fellegek az Unió egén. Nem lesz ez jó senkinek. Még a nyomi balfasz honfitársainknak sem, akik nem képesek felfogni, hogy min örömködnek.
cinkegolyó
2023. szeptember 18. 14:37
Eddig a gabonát nagyrészt Észak-Afrikába, Indiába adták el. Most, hogy és a ruszkik átvették a helyüket már csak egyetlen lehetőségük maradt az amerikai cégeknek: Fuckrajnától nyugatra eladni. De mivel az olaszok, spanyolok, portugálok nem fognak annyi gabonát felvásárolni, mint amennyi nekik van, még mindig maradna feleslegük. A megoldás: vetessük meg "Kelet"-Európával, és leszarjuk, hogy emiatt az ő mezőgazdaságuk tönkremegy. Hol is van az EU csatlakozási szerződésben, hogy kötelező átvenni egy eu-n kívüli, nyíltan ellenséges ország szemetét?
cinkegolyó
2023. szeptember 18. 14:36
Fontos lenne, hogy a gazdák érdekei mellett hangoztatni kell az ukrán gabona és egyéb termékek egészségre káros hatásait is. A GMO-val tömött hatások mellett lényeges a háborús fegyverek okozta mérgező vegyületek beépülése a termékekbe. Kikérjük magunknak, hogy az EU kötelezővé tegye mérgező élelmiszerek beengedését a tagországokba.
Unknown
2023. szeptember 18. 11:49
majd ha elküldtétek a nekünk járó pénzeket, addig kusshadj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!