Hatékonynak tűnik Tunézia migránsellenes művelete: már több mint 2500 illegális bevándorlót tartóztattak fel!

2023. szeptember 20. 06:23

A biztonsági erők akciójára a migránsok „elfogadhatatlan mértékű beáramlása” miatt volt szükség.

2023. szeptember 20. 06:23

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Tunéziának elege lett az illegális bevándolókból: nagyszabású biztonsági műveletet indítottak a migránsok feltartóztatására. Az észak-afrikai állam parti őrségének kedd esti közleménye szerint már több mint 2500 migránst tartóztattak fel az utóbbi négy napban és embercsempészek tucatjait fogták el a művelet keretében a tengerparti Szfaksz városának térségében. A tunéziai nemzeti gárda pedig kedden arról számolt be, hogy 

 

62 embercsempészt kerítettek kézre és több tucat bárkát foglaltak le. 

 

Hozzátette, hogy Tunézia szárazföldi határán mintegy 1900 illegális bevándorlót akadályoztak meg a határsértésben. A legtöbb migráns az Algériával közös határon keresztül érkezik Tunéziába, ahonnan tengeri úton főként Olaszország felé próbálnak átkelni. A biztonsági erők több száz tagjával végrehajtott akciót Kaisz Szaíd tunéziai elnök rendelte el, akia  „migránsok elfogadhatatlan mértékű beáramlására” hivatkozott. A keresőkutyák és repülők bevetésével lefolytatott műveletben terrorelhárítási alakulatok is részt vettek.

(MTI)

Nyitókép: GIANLUCA CHININEA / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ToIeranciaterror
2023. szeptember 27. 17:24
Csak nehogy lebombázza Tunéziát az usa a franciák közreműködésével...
patópál
2023. szeptember 20. 11:22
Akkor ez most fasizmus?
Palatin
2023. szeptember 20. 11:21
A magyar határon ennyi migránst naponta tartóztatnak fel, az unió számára INGYEN!
Türelem
2023. szeptember 20. 10:35
Mandi, miért cenzúrázol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!