Robert C: Castel: Érdemes lesz odafigyelni a következő napokban, hetekben a helikopterbalesetekre

2023. szeptember 08. 06:24

„A kérdés csak az, hogy a király megvédése érdekében gyalogot kell-e áldozni, tisztet vagy pedig vezért?” – mutatott rá a szakértő.

2023. szeptember 08. 06:24

„Rengeteg találgatás kering az elemzők között Blinken kijevi látogatásával kapcsolatban. Mit hozott magával Blinken Kijevbe? Hogyan függ össze ez a látogatás a Nagy Tavaszi Ellentámadás (a híres NaTE) sikertelenségével, Erdogan vizitjével és Reznyikov leváltásával?” – vetette fel közösségi oldalán Robert C. Castel, biztonságpolitikai szakértő.

Mint fogalmazott:

Nos, Blinken két dolgot hozott magával Kijevbe. 1. Szegényített uránból készült 120 mm-es harckocsilőszert. 2. Egy rakományra való selyemzsinórt.”

Selyemzsinór és áldozat?

Castel bejegyzésében ugyanakkor kitért arra is, szerinte „az egyetlen valóban érdekes kérdés ma Ukrajnában, hogy kinek sikerül kihúznia magát a zsinórosztogatás alól”.

A szakértő szerint ugyanis „a NaTE elbukott és a kudarc fokozatosan gyorsuló lavinája még a második Biden-adminisztrációt is maga alá temetheti. Blinken, a szorgalmas kampányguru azért utazott Kijevbe, hogy ezt a lavinát megállítsa”.

A kérdés csak az, hogy a király megvédése érdekében gyalogot kell-e áldozni, tisztet vagy pedig vezért?”

– tette hozzá.

„Most Kijevben vadul forog a palack a szoba közepén, hogy eldőljön, hogy kik lesznek az al-, illetve segédbűnbakok, akik Reznyikovot követik a süllyesztőbe. És ha mennek, akkor legyenek már olyan kedvesek elvinni az összes kellemetlen balhét is, a Nordstreamtől kezdve, Dugina meggyilkolásán át a korrupciós botrányokig. Ki lesz az, akinek mennie kell és ki lesz az, aki marad? Nem tudom” – értékelt a szakértő. 

Ugyanakkor hozzátette: „érdemes lesz odafigyelni a következő napokban, hetekben az »előléptetésekre«, az »áthelyezésekre«, a hirtelen kipattanó korrupciós petárdákra és a helikopterbalesetekre. A selyemzsinór útjai kifürkészhetetlenek.”

Nyitóképen: Anthony Blinken / Josh Edelson / POOL / AFP

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2023. szeptember 08. 22:06
ja, a balatonon a minap volt egy.
kohazi
2023. szeptember 08. 18:54
Szerintem ez a Toni fő zsonglőr amerikában, ő róla elképzelhető hogy az ördöggel is jóba van
KBA98
2023. szeptember 08. 17:21
Mit főztetek ki már megint? Amerika semmiféle egyezséget és törvényt nem tart be!
Teréz Pitykéz
2023. szeptember 08. 12:45
zselé kaphatott eligazítást, hogy szedjen össze még több hoholt, az usának eladott földterületek visszaszerzésére … Ha ezek visszakerültek a demokrata érdekekkörökbe akkor jöhet a béke …
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!