Csigatempóban, faluról falura halad az ukránok offenzívája

2023. szeptember 03. 18:25

A New York Times elemzése szerint a napi sikert nem mérföldekben, hanem yardokban mérik.

2023. szeptember 03. 18:25

A megerősített orosz vonalak áttörésére irányuló, hónapok óta tartó ukrán offenzíva számos területen és a harc számos formájában zajlik, tüzérségi párbajokkal és dróncsapásokkal a dél-ukrajnai front teljes szélességében. Az erőfeszítések motorja azonban 

több száz kisebb támadócsoport, gyakran mindössze nyolc-tíz katona, 

akiknek feladata egy-egy lövészárok, fasor vagy ház megtámadása – olvasható a New York Times elemzésében. A cikk szerint ebben a taktikai megközelítésben a kis falvak nagy szerepet játszanak, 

az oroszok ugyanis erődítményként használják őket,

hatékonyan lassítva ezzel az ukránok mozgását. A napi sikert nem mérföldekben, hanem yardokban mérik – olvasható az írásban.

Képünk illusztráció. Forrása: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. szeptember 05. 23:21
Az ukránok már a fákat is támadják?....minden és mindenki ellenség....
Málaga21
2023. szeptember 03. 21:25
"A napi sikert nem mérföldekben, hanem yardokban mérik – olvasható az írásban." Asszem a hohol touchdown-t unokáink sem fogják látni.
karakter-2
2023. szeptember 03. 19:38
"nyolc-tíz katona, akiknek feladata egy-egy lövészárok, fasor vagy ház megtámadása" --- Komoly taktikának tűnik, Kijev géniusza, a drogos zsidó találhatta ki. Így lehet visszafoglalni területet az orosz hadseregtől.:) 8-10 fővel fasorokat és házakat támadva.
Zolotarjov
2023. szeptember 03. 19:18
Már a mainstream nyugati sajtó is elismeri a buktát.. https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/sep/01/ukraine-end-war-allies-plan-military-us-election-west?fbclid=IwAR0_a_NjgEpSyGDPAISGUyTg_8OQsMChluvwHOIaSX3m6m37JHL4qdaGAfo ,, Western officials now fairly bluntly state that there will be no breakthrough of well dug-in Russian lines any time soon. The Ukrainians are also facing a developing threat in the east, as the Russians advance in the direction of Kupiansk, a situation described as “complicated”.,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!