Boris Palmer: Magyarország esete nem fekete-fehér

2023. szeptember 07. 11:54

A német politikus szerint hazánk helyzete sokkal összetettebb, mint ahogy azt a németek látják.

2023. szeptember 07. 11:54
Tübingen's Lord Mayor Palmer resumes office

A Magyarország elleni kritikák túl sok mindent figyelmen kívül hagynak – írta közösségi oldalán Boris Palmer, Tübingen főpolgármestere, volt zöldpárti politikus, aki a Mathias Corvinus Collegium meghívására érkezett Budapestre. Palmer szerint a magyarokat azonnal Putyin-pártinak bélyegzik mert nem akarnak részt venni az Oroszország elleni szankciókban, valamint nem támogatják Svédország NATO-tagságát. Ugyanakkor Palmer azt írja, hogy Magyarország jóval nagyobb mértékben függ az orosz gáztól, mint Németország, és az Európai Unió nem tudott alternatívát nyújtani. 

Ezt is ajánljuk a témában

Svédország NATO-tagságával kapcsolatban pedig azt írta, hogy a svédek „rúgták ki a Fideszt az Európai Parlament konzervatív frakciójából”. Továbbá több magyar képviselő is „meg van sértődve” amiatt, hogy a svédek voltak az egyik kezdeményezői a Fidesz Néppártból való kizárásának. Palmer szerint mindez „nem szép”, de

jóval összetetteb, mint azt a németek érzékelik

Szerinte ugyanez a helyzet a családpolitikával is, miután találkozott Nagy-Vargha Zsófiával államtitkárral, meggyőződött arról, hogy hazánk jóval előrébb jár a családpolitika terén, mint Németország. Németországban már nem lehet családpolitikát csinálni, mert azt a nők autonomiájába való beavatkozásnak tekintik. Magyarország azonban „jóval tovább megy”, ahogy írja a magyar családpolitika lényege, hogy jobban járjon az, aki gyereket vállal, mint aki nem. 

Német szemszögből mindez valahogy furcsán hangzik, legalábbis olyan távolinak, hogy az ember nehezen tudja elképzelni”.

Magyarországon ez azért lehetséges, mert az emberek támogatják a kormány családpolitikáját. „Mindez csak azért rossz és őrült, mert egy olyan nemzeti önképet követ, ami itt már nem kielégítő, és amit az AfD lejárat?” – teszi fel a kérdést Palmer.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Boris Palmer (BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.Béla
2023. szeptember 08. 12:14
"A német politikus szerint hazánk helyzete sokkal összetettebb, mint ahogy azt a németek látják." Inkább az mondanám: ... mint ahogy a németekkel láttatni akarja a német kormányzó politikai elit és az őket kiszolgáló média. A gondolkodásra képes német állampolgár nagyobb valószínűséggel látja reálisabban a magyar kormány politikáját.
csapláros
2023. szeptember 07. 17:36
..."Az MDR emlékeztetett rá, hogy két évtizeddel ezelőtt is tudósított már magyarországi német bevándorlási hullámról. Akkor még olcsóbb volt minden. Csakhogy mostanra 25 százalékos az infláció, ami Európában a legmagasabb. Az újságíró el is ment egy boltba, hogy összevesse a magyar és a német élelmiszerárakat. Arra jutott, hogy még így is 13 százalékkal alacsonyabb árat fizetett Magyarországon ugyanazokért a termékekért, mint Németországban: itthon 18,78 euróba került egy átlagos vásárlói kosár, Németországban 21,21 euróba. A riporter azt is megállapítja, hogy Magyarországon 1 euróért 1,67 euró értékben kap szolgáltatást, ezzel pedig Lengyelország után a második legolcsóbb az Európai Unióban.".. SŐT!.. A német közszolgálati adó fülét Keszthelyen járva-kelve sokszor ütik meg a fülét német szavak. Amikor a riporter rácsodálkozik, milyen gondozott a köztéri növényzet, és ez a német precizitásra emlékezteti, egy ott szolgáló német lelkész kijavítja, hogy ez magyar (!) precizitás."...
csapláros
2023. szeptember 07. 17:28
orbanegygeci-0Mandiner444hu 2023. szeptember 07. 12:05 ..."Ma megint temetni kell a Nyugatot? "... Ne velünk vitatkozz, hogy basznád szájba a tripperes gennyláda anyád, aki ilyen hülyét szart a világra, hanem az évente 4-5 ezrével a hozzánk költöző németekkel,akik létszáma folyamatosan közelít a 20 ezerhez! Meg a zsidók ezreivel, akik az USÁ-ban, Kanadában, Izraelben keresnek a hazai fekák elől menedéket, és a többi pár 10 ezerrel, akik hasonló okokból menekülnek a német liberálnácizmus elől, mint anno, Hitler és csőcseléke elől!
csapláros
2023. szeptember 07. 17:20
billysparksegon 2023. szeptember 07. 12:18 Gúnynak jó, amit előadtál....:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!