Bekérette a magyar nagykövetet a szlovák külügy Szijjártó kijelentései miatt

2023. szeptember 27. 22:50

A miniszter korábban azt nyilatkozta: nem lát kivetnivalót abban, hogy a szlovákiai választás előtt a Szövetség jelöltjeivel vesz részt nyilvános eseményen.

2023. szeptember 27. 22:50

A Paraméter szerda esti cikke szerint a szlovák külügyminisztérium bekérette Balogh Csabát, Magyarország szlovákiai nagykövetét Szijjártó Péter szeptember 26-án és 27-én Szlovákiában tett kijelentései miatt. A nagykövetet arra kérték, 

tolmácsolja a magyar miniszternek Szlovákia fenntartásait a választási kampányba való beavatkozásával kapcsolatban.

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, a külgazdasági és külügyminiszter jelezte: nem lát kivetnivalót abban, ha néhány nappal a szlovákiai választás előtt a Szövetség jelöltjeivel vesz részt nyilvános eseményen. Szijjártó Péter az Új Szó című lapnak adott interjújában azt mondta: egyetlen célja, hogy Magyarországnak és Szlovákiának jó viszonya legyen, de elismerte, vannak témák, amelyekben soha nem fog a két ország egyetérteni.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
steweq
2023. szeptember 28. 20:07
Az elszgetelődöttség pártiaknak. Mindenki tárgyal velünk. Még Ursula is. És a világ háromnegyede kimondottan tisztel, S egyetért is velünk. Néhány balfék eus kishatalom, és a halott németország libsi kormánya nem. Ez nem elszigetelődés! Mi élünk, ők a döglöttek! Ki nem alázza már a Német külügyminisztert?
hunok99
2023. szeptember 28. 19:36
Vajon mit szol ehhez az allitolag magyar Ludovit Odor?! Semmit.....mert egy Soros berenc es nem magyar erzelmu......, de a lenyeg, hogy mar nemsokara eltunik Gyuribanak tanitani...Fasza!!!
nemecsek-3
2023. szeptember 28. 12:27
Ez várható volt. Így a választások előtt a regnáló szlovák külügynek már nagyon exponálni kellett magát valahogy. Ha Misi Mókus megy és nem Szíjjártó akkor is ez van.
contractor-2
2023. szeptember 28. 09:54
Nem lehetne, hogy egyszer Szíjjártó elmenjen egy fél éves szabadságra? Egyből ugrásszerűen javulna a kapcsolatunk a szomszédos országokkal, de a többivel is. Egy kibaszottul idegesítő alak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!