„Barátokként összefogunk, és segítünk Ukrajnának, amely meg fogja nyerni ezt a háborút” – további támogatást ígértek a balti és az észak-európai államok

2023. szeptember 08. 10:26

A leköszönő lett kormányfő szerint a tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy Oroszországot felelősségre kell vonni a háborúért.

2023. szeptember 08. 10:26

További támogatásukról biztosították Ukrajnát a balti és az észak-európai államok külügyminiszterei csütörtöki rigai találkozójukon.

„Egyvalami világos:

barátokként összefogunk, és segítünk Ukrajnának, amely meg fogja nyerni ezt a háborút”

– hangoztatta Krisjanis Karins leköszönő lett miniszterelnök, aki egyben a balti ország ügyvivő külügyminisztere is. Beszámolója szerint az említett országcsoport mostani megbeszéléseinek központjában az állt, hogy miként lehetne jobban és összehangoltabban segíteni a kijevi vezetést. Megvitatták azt is, hogy az Európától távolabb eső országoknak hogyan lehetne tudtukra adni, hogy „Oroszország Ukrajna elleni brutális háborúja valóban egy imperialista háború” – tette hozzá Karins.

A leköszönő lett kormányfő szerint a tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy Oroszországot felelősségre kell vonni a háborúért. Az észak-európai és balti államok – Svédország, Finnország, Norvégia, Izland, Dánia, illetve Észtország, Litvánia és Lettország – rendszeresen egyeztetnek politikai kérdésekben, hogy összehangolják erőfeszítéseiket.

(MTI)

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo/AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. szeptember 08. 20:52
Bocsánat,ezek a világon mit sem számító országocskák mi okból hepciáskodnak?... Segíteni egy már elsüllyedt náci kobold által dirigált koldus országot?... Ha segíteni szeretnének,adjanak menedéket az onnan menekülő embereknek....
masikhozzaszolo
2023. szeptember 08. 20:24
/a balti és az észak-európai államok A leköszönő lett kormányfő szerint a tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy Oroszországot felelősségre kell vonni a háborúért./ Felejtek nagyon. Melyik atomnagyhatalom is az északi és balti államok? Vagy inkább atomi hatalom? Végülis légpárnán el lehet tolni kézzel egy egész templomot is!
Reszelő Aladár
2023. szeptember 08. 18:18
Kezdetben adjatok át minden fegyvert, pénz és katonát. Ha elfogyott, akkor majd Amerika segít. Érvényt kell szerezni a morálnak, amivel egyszerre lehet fűteni, fizetni és világot megváltani.
SzkeptiKUSS
2023. szeptember 08. 11:24
Ha tudják ezek az országok, hogy csak a háború hosszát tudják megnövelni, a kimenetelét nem, akkor a világ legaljasabb vezetői.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!