„Azt tettük, amire kezdettől fogva figyelmeztettünk” – megszólaltak az ukránok a gabonavita miatt indított per kapcsán

2023. szeptember 28. 08:28

Tarasz Kacska szerint Ukrajna csak akkor fogja megoldottnak tekinteni a vitát, ha Magyarország és Lengyelország nem alkalmaz egyoldalú intézkedéseket.

2023. szeptember 28. 08:28
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felszólalt szeptember 19-én New Yorkban, a 78. ENSZ-közgyűlésen.

„Ha Lengyelország, Magyarország és Szlovákia garantálja, hogy a jövőben nem alkalmaz egyoldalú intézkedéseket, amelyek korlátozzák áruink ellátását, akkor Ukrajna megoldottnak tekintheti a vitát, és visszavonhatja panaszát a Kereskedelmi Világszervezettől” – idézte az ukrán gazdasági miniszterhelyettest, Tarasz Kacskát a TVN24 lengyel lap. 

A miniszterhelyettes ezután leszögezte: „csak akkor fogjuk hivatalosan bejelenteni az egész világnak, hogy ez a vita megoldódott”

Az idézett adásban Kacska emlékeztetett, 

április előtt figyelmeztettünk az esetleges panaszra, most pedig azt tettük, amire a kezdetektől fogva figyelmeztettünk”.

Az ukrán politikus ugyanakkor pozitívan értékelte a lengyel és az ukrán mezőgazdasági miniszterek szerdai tárgyalásait, állítása szerint Varsó „konstruktívnak” ítélte a kijevi javaslatokat – írta a TVN24.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A lengyel agrárminiszter felszólította Ukrajnát, vonja vissza a WTO-hoz benyújtott panaszát

„A gabonát illetően szilárd az álláspontunk. Ukrajnából származó gabona nem léphet be a lengyel piacra” – szögezte le Robert Telus.

Nyitókép: FATIH AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik