„Azt tettük, amire kezdettől fogva figyelmeztettünk” – megszólaltak az ukránok a gabonavita miatt indított per kapcsán

2023. szeptember 28. 08:28

Tarasz Kacska szerint Ukrajna csak akkor fogja megoldottnak tekinteni a vitát, ha Magyarország és Lengyelország nem alkalmaz egyoldalú intézkedéseket.

2023. szeptember 28. 08:28
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is felszólalt szeptember 19-én New Yorkban, a 78. ENSZ-közgyűlésen.

„Ha Lengyelország, Magyarország és Szlovákia garantálja, hogy a jövőben nem alkalmaz egyoldalú intézkedéseket, amelyek korlátozzák áruink ellátását, akkor Ukrajna megoldottnak tekintheti a vitát, és visszavonhatja panaszát a Kereskedelmi Világszervezettől” – idézte az ukrán gazdasági miniszterhelyettest, Tarasz Kacskát a TVN24 lengyel lap. 

A miniszterhelyettes ezután leszögezte: „csak akkor fogjuk hivatalosan bejelenteni az egész világnak, hogy ez a vita megoldódott”

Az idézett adásban Kacska emlékeztetett, 

április előtt figyelmeztettünk az esetleges panaszra, most pedig azt tettük, amire a kezdetektől fogva figyelmeztettünk”.

Az ukrán politikus ugyanakkor pozitívan értékelte a lengyel és az ukrán mezőgazdasági miniszterek szerdai tárgyalásait, állítása szerint Varsó „konstruktívnak” ítélte a kijevi javaslatokat – írta a TVN24.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: FATIH AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2023. szeptember 29. 12:35
Szóval ti figyelmeztettek. Hát a kurva anyátokat kezdjétek figyelmeztetni...
B_kanya
2023. szeptember 28. 14:03
"Mandiner444hu 2023. szeptember 28. 10:45 Ukrajna mára Európa legerősebb hadseregévé vált. Ez hosszú távon rendkívüli veszélyeket hordoz magában." Az orosz után, de ettől még a veszélyekkel egyetértek. Meg is nyugodtam, mikor 2022. feb 24-én több BTR-t láttam a határ felé menni, mint életemben addig összesen.
B_kanya
2023. szeptember 28. 14:00
"Namond 2023. szeptember 28. 13:09 Érdekes, az ukrik felemelhetik ötszörösére a kőolaj tranzit díját? Ugyan akkor az Ukrajnában termesztett jenki búza tranzitját Orvbánunk a nemzet derekasan sportos, hős védelmezője éppen a devizatartalékok elapadásakor - 1,5 milliárd euróval támogatja? " Nem lehet, hogy pár nullát vagy épp a pénznemet elnézted?
Namond
2023. szeptember 28. 13:09
Érdekes, az ukrik felemelhetik ötszörösére a kőolaj tranzit díját? Ugyan akkor az Ukrajnában termesztett jenki búza tranzitját Orvbánunk a nemzet derekasan sportos, hős védelmezője éppen a devizatartalékok elapadásakor - 1,5 milliárd euróval támogatja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!