„Arra kérjük lengyel barátainkat, hogy tegyék félre érzelmeiket” – itt az ukrán válasz a lengyel felháborodásra

2023. szeptember 20. 16:05

Oleg Nyikolenko leszögezte: Ukrajna számára elfogadhatatlan az ukrán gabona behozatalára vonatkozó egyoldalú lengyel tilalom.

2023. szeptember 20. 16:05
Ukrán harckocsi és katonák a búzamezőn - innen érkezik a dömping gabona Lengyelországba

Oleg Nyikolenko, a külügyminisztérium szóvivője közösségi oldalán közölte, részletes tájékoztatást kaptak az ukrán nagykövet és a lengyel külügyminiszter-helyettes találkozójáról, ahol az ukrán fél ismét leszögezte:

Ukrajna számára elfogadhatatlan az ukrán gabona behozatalára vonatkozó egyoldalú lengyel tilalom. 

„Arra kérjük lengyel barátainkat, hogy tegyék félre érzelmeiket. Az ukrán fél konstruktív megoldást ajánlott Lengyelországnak a gabonakérdés megoldására. Arra számítunk, hogy javaslataink a párbeszéd konstruktív irányba történő elmozdításának alapjává válnak” – fogalmazott Nyikolenko.

A Mandiner beszámolt róla, hogy heves felháborodást váltott ki a lengyelekben az, hogy Ukrajna beperelte őket a gabonatilalom miatt.

Nyitókép: AFP / Anadolu Agency / Diego Herrera Carcedo

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. szeptember 21. 12:46
ja igaz is!? Ti még mindig azt képzelitek hogy ebből a nagy rakás híg fosból bármi meg fog történni? na arra hapsikáim egy fejlövés a válasz, és ezzel végeztem.
EX_Terminator
2023. szeptember 21. 12:44
AKKOR NE LEGYETEK FASZKALAPOK.
faramuci
2023. szeptember 21. 06:16
Gumimaci egy kombájn tetejéről szónokol majd a szenátusban,John Deere kezeslábasban,csak azért hogy megtisztelje a jelenlévőket........
B_kanya
2023. szeptember 20. 23:47
"Átoperált Kiscsoportos 2022, propaganda: "A Vodafone nyereségéből akár pedagógusbéreket is lehet emelni." (Az adófizetők 660 mrd forintját költötték rá.10% pedagógus béremelés költsége kb. 80 mrd Ft.) 2023, tény: "51 milliárdos éves veszteséget termelt a Vodafone"" Akkor most az a bajod, hogy stratégiailag fontos ágazatba fektetett az állam, ami még nyereséges is? Hazaárulónak fáj....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!