A szélsőbaloldal béníthatott meg egy egész német vasútvonalat, óriási a káosz

2023. szeptember 08. 15:58

„Szabotáltuk a hamburgi kapitalista infrastruktúra közlekedési ütőereit” – írták egy baloldali platformon.

2023. szeptember 08. 15:58
An ICE Inter City Express train (R) of German railway operator Deutsche Bahn (DB) and IC Inter City train stand on sidings at a depot in Dortmund, western Germany on August 8, 2023.

Több vonat nem közlekedik Berlin és Hamburg között, más járatok pedig kerülőúton, nagy késéssel közlekednek. A problémát az okozza, hogy megkárosodtak a vasúti kábelek. A terelt járatokon 30-60 perces késések lehetnek, a vasúttársaság azt közölte, hogy a forgalom csak szombaton állhat helyre – írta meg a Tagesschau.

A rendőrség szerint szándékos gyújtogatás történt, és politikai motiváció állhat ennek hátterében.

Egy szélsőbaloldali platformon, az Indymedián közzétettek ugyanis egy beismerő levelet, melyben az olvasható:

Szeptember 7-én éjjel szabotáltuk a hamburgi kapitalista infrastruktúra közlekedési ütőereit”.

Hozzátették, cselekedetükkel a „neokolonialista kizsákmányolásban” és a „Földet pusztító kitermelés során szerzett nyersanyagok szállításában” akartak zavart okozni. A levélben azt írták, hogy csak a teherforgalomnak akartak kárt okozni, a személyszállításnak nem.

Nyitókép: INA FASSBENDER / AFP

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2023. szeptember 08. 23:15
Fényeskedjék nektek a kommunizmus, egy kis lgbtq-val keverve!
orokkuruc-2
2023. szeptember 08. 20:54
bbalu56 2023. szeptember 08. 20:46 ..találnak egy vezért, .. Dolfit se ők találták. Évekig az is az ismertségért küzdött, míg végül néhány németországi (de nem német!) pénzember a hóna alá nyúlt..
bbalu56
2023. szeptember 08. 20:46
Nos tetszik nem tetszik nagyon el kellene már kamerádéknál egy vezér.Csak a régi szép idők emlékére. Egyébként mernék rá nagy összegben fogadni hogy a németek előbb utóbb de találnak egy vezért, Egyszerűen azért mert igy vannak kódolva. Akár a katona lovak trombita szóra felkapják a fejüket.
machet
2023. szeptember 08. 19:45
Megint csak a kár amerre csak járnak ezek a barmok.Előállítani semmit nem tudnak csak a sz@rt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!