Zelenszkij: Rakétatámadás érte Harkiv megyét, egy vérellátó központ is találatot kapott

2023. augusztus 06. 13:16

Az ukrán légierő vasárnap azt közölte, hogy az orosz fél az éjszaka folyamán több tucat, iráni gyártmányú drónt, valamint hiperszonikus és manőverező robotrepülőgépet indított ukrán területek ellen.

2023. augusztus 06. 13:16

Az orosz erők vasárnapra virradóra ismét drónokkal és rakétákkal támadták Ukrajna több régióját az ukrán légierő bejelentése szerint. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt közölte, találat ért egy Harkiv megyében lévő vérellátó központot is, többen meghaltak, sebesültekről is tudni.

Az ukrán légierő vasárnap azt közölte, hogy az orosz fél az éjszaka folyamán több tucat, iráni gyártmányú drónt, valamint hiperszonikus és manőverező robotrepülőgépet indított ukrán területek ellen. 

A légvédelem lelőtt 27 drónt, a 40 robotrepülőgépéből pedig 30-at megsemmisített – tették hozzá.

Szerhij Turin, a nyugat-ukrajnai Hmelnyickij kormányzóhelyettese azt közölte, néhány rakéta a megyében található Sztarokosztjantyiniv település felé repült, ahol az ukrán légierő egyik bázisa van. Telegram-üzenetében hozzátette, hogy a támadás során több lakóház, valamint egy buszpályaudvar is megrongálódott.

Szombat esti Telegram-üzenetében Zelenszkij elmondta, hogy az egyik támadás az orosz határtól nem messze lévő Kupjanszknál történt, és az ukrán légvédelem több rakétát megsemmisített, további részleteket azonban nem közölt. „Már önmagában ez a háborús bűntett is mindent elmond az orosz agresszióról” – fogalmazott.

Nyitóképünk 2023. augusztus 2án készült, orosz támadásban megrongálódott lakóház előtt megy két fiú játszótérre az észak-ukrajnai Borodjankában. MTI/AP/Jae C. Hong
 

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. augusztus 06. 23:38
Miért van lőpor az ukránoknak adott vérben?
falcatus-2
2023. augusztus 06. 21:54
Falióra tábornok falcatus-2 2023. augusztus 06. 15:16 követelt? honnan tudod, hogy nem kért? ja, hogy nem tudod... " Tökfej! Rövid a memóriája. Most értesítem harmadszor: Redaktion 4. November 2022 10:09 Ukraine FORDERTE !!! von NATO 62.000 Liter Blut für Verwundete: 6,3 % war AIDS-verseucht Mit schweren Vorwürfen soll die Regierung in Kiew aktuell die NATO-Spitze konfrontieren: Die Ukraine hätte 62.000 Liter Blut aus NATO-Beständen zur Versorgung der Verwundeten erhalten – doch viele Blutkonserven seien mit AIDS- und Hepatitis-Viren verseucht.
connorj
2023. augusztus 06. 17:28
ODESSZA RETTEG https://m.youtube.com/watch?v=CxLS7cN9lYQ Angol felirat.
Vasalo
2023. augusztus 06. 15:29
Érdekes már Zelenszki alkotja a a világbháborus törvényeit is. Siralmas mekkora fasizsta ez az senki. Amikor ök meg a terriristái lövik a civil hajokat, az egyböl háborus területnek számit, amikor az ellenfél visszalö az háborus büntett. Ennek a senkinek már egy biroság sem lenne elég. A honfitársai tizezreit hajtja a biztos halálba, a fél világnak dirigálna mint a néhai dolfi, és akit csak tud átver az aljas mocskos pofájával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!